Menú Principal

Inici>Departaments >Joventut   Els joves de Bigues i Riells decideixen com administrar 8.200 ? en activitats

Continguts de la secció

Joventut

elpunt@biguesiriells.cat

lacova@biguesiriells.cat

 
 
Dimecres, 24 de gener del 2018
Els joves de Bigues i Riells decideixen com administrar 8.200 ? en activitats

Els Pressupostos Participatius 2018 estrenen format, les propostes es triaran en dues tandes i la biblioteca afegeix 250 ? per promocionar activitats a l'equipament

La sisena edició dels Pressupostos Participatius se celebrarà aquest divendres 26 de gener al Centre Cívic i Cultural de Riells del Fai. La iniciativa, enguany, inaugura format. Per primer cop els participants decidiran per separat. Els joves de 12 a 14 anys triaran què fer amb una part del pressupost de la Regidoria de Joventut, a les 17:30 hores, i els joves de 15 a 29 anys ho faran a les 19:30 hores.

Aquest any també s'estrena la col·laboració de la biblioteca municipal, que aportarà 250 €  més per impulsar una activitat a l'equipament. Aquesta proposta es considera extra, així que, encara que un jove ja hagi fet una proposta també podrà optar a gestionar aquesta nova partida.

Curses de muntanya, un paintball, festes i tornejos de futbol són algunes de les activitats proposades pels joves del municipi als Pressupostos Participatius de Joventut 2018. Ja ronden la quinzena i aquest divendres els seus representants les hauran de defensar davant l'audiència jove. Un cop presentades les propostes es votaran primer de manera individual i després a través del vot en grup fruit del debat.

Josep Anton Tripiana, regidor d'Infància i Joventut, ha definit els pressupostos participatius com "la llavor de participació ciutadana, la iniciativa que busca que els joves s'acostumin a participar i a implicar-se, des de petits, al seu municipi".

Aquest divendres 26 de gener s'habilitarà un autobús urbà que facilitarà el desplaçament dels joves fins al Centre Cívic i Cultural de Riells del Fai per poder decidir. A partir les 17:00 hores l'autobús farà viatges del Centre Cívic i Cultural El Rieral de Bigues fins al Centre Cívic i Cultural de Riells del Fai. A partir de les 19:00 hores l'autobús farà la ruta en ambdós sentits per tornar els petits i acostar els grans a la votació. Es podrà trobar més informació sobre els horaris a les xarxes socials de l'Espai Jove L@Cova.

Com funcionen els Pressupostos Participatius de Joventut?

La regidoria de Joventut posa a disposició dels joves del municipi 8.200 € del pressupost. Amb aquests diners es busca que els participants proposin activitats per fer al poble pensades per a joves. Per cada proposta es poden fer servir 1.200 € com a màxim i les activitats proposades no poden ser amb ànim de lucre. Tot jove d’entre 13 i 29  anys pot presentar una proposta i es pot votar a partir de 12 anys.

El 2017 es van dur a terme propostes com un concert de rap, archery tag, el Fai Fest, la Rural Trail o la Baixada d'andròmines, que va celebrar la seva cinquena edició i, per tant, ja s'ha consolidat com a activitat. Així doncs, la Baixada d’andròmines se seguirà fent d’ara en endavant sense necessitat de ser triada pels joves en els pressupostos participatius dels anys següents.

Aquesta iniciativa de la regidoria de Joventut garanteix que les activitats subvencionades per l'Ajuntament de Bigues i Riells responguin als gustos i inquietuds reals del col·lectiu de joves del municipi. 

Lectures: 259   |  Versió PDF  |   Envia'mPeu de pàgina

Opcions a peu de pàgina

Informació propietari

Av. Prat de la Riba, 167 • 08415 Bigues i Riells • T. 93 865 62 25 • F. 93 865 63 75 • Nif.P0802300D • ajuntament@biguesiriells.cat

Informació destacada

Amb la col·laboració de:
Logotip de la DIBA
Logotip de l'ajuntament
n | a | t | h | m | c | f | b