Menú Principal

Inici>Departaments >Joventut   La Rural Trail, una jornada feminista, el Fai Fest, l'Archerytag i un pícnic electrònic guanyen els Pressupostos Participatius de Joventut 2018

Continguts de la secció

Joventut

elpunt@biguesiriells.cat

lacova@biguesiriells.cat

 
 
Dijous, 1 de febrer del 2018
La Rural Trail, una jornada feminista, el Fai Fest, l'Archerytag i un pícnic electrònic guanyen els Pressupostos Participatius de Joventut 2018

La primera edició per a joves de 12 a 14 anys té bona acollida i decideix invertir en una festa holi i en un torneig de futbol sala

Divendres 26 de gener es va celebrar la sisena edició dels Pressupostos Participatius de Joventut de l'Ajuntament de Bigues i Riells, per primer cop, al Centre Cívic i Cultural de Riells del Fai. En una primera tanda van presentar i votar propostes els joves de 12 a 14 anys, en la primera edició dels pressupostos pels biguetans més joves. En una segona tanda, es van celebrar els pressupostos consolidats pels nois i noies de 15 a 30 anys.

Les propostes guanyadores de la primera edició per a joves de 1r i 2n d'ESO van ser una Festa Holi, la celebració índia que combina colors i música i un torneig futbol sala. En tercera posició, va quedar el Downhill, un descens de bicicleta i per tant, en principi no es podrà fer. Ara bé, si les altres dues propostes, al final, es poden fer amb menys diners dels que els han atorgat els Pressupostos Participatius de Joventut, els diners restants es farien servir per dur a terme la proposta següent més votada, en aquest cas, el descens en bicicleta.

Josep Anton Tripiana, regidor d'Infància i Joventut, va valorar l'arrencada de la nova tanda de pressupostos positivament: "Aquesta tanda d'iniciació ha començat bé, funciona per acostumar-los a participar en les activitats juvenils. Trobo que ha estat un bon començament, tot i ser un dia plujós i el primer any que es fa a Riells del Fai, han vingut una vintena de joves, que han fet ús de l'autobús llançadora entre els dos centres culturals del municipi".

Pel que fa als pressupostos per a la franja de 15 a 30 anys, els joves van decidir que volien invertir una part del pressupost de Joventut en una altra edició de la cursa Rural Trail; en una jornada feminista, inèdita al municipi; en el Fai Fest, el festival de música a l'aire lliure que ja es va celebrar el 2017; en l'Archerytag, el campionat d'arquers, i en un pícnic electrònic.

A més de les propostes guanyadores, hi va haver vuit activitats més que també es van presentar amb molt rigor i preparació. Totes les persones que van exposar propostes davant de l'audiència jove, ho van fer de manera treballada, amb presentacions online i vídeos de qualitat. Els joves de Bigues i Riells han demostrat, una vegada més, que tenen clar què volen fer i com ho volen fer.


Creus que són útils els Pressupostos de Joventut?

Alguns dels participants van donar la seva opinió sobre la iniciativa de l'Ajuntament de Bigues i Riells, que busca donar-los veu:

Jana Font, 12 anys: "Els pressupostos de joventut són una manera molt divertida de decidir què fem amb el pressupost, pots donar la teva opinió i estic contenta amb les propostes que han sortit".

Laia Bergés, 15 anys: "Sempre ens queixem que al poble no es fa res pels joves i aquesta és la nostra oportunitat. Per una vegada que podem triar, triem el que ens agrada. L'autobús m'ha anat perfecte, perquè els meus pares estan treballant i no em poden portar".

Pol Güell, 16 anys: "Als pressupostos sempre ve molta gent, perquè les propostes molen i és el nostre moment. Em sembla molt bé que donin veu als joves enlloc que l'Ajuntament triï de manera individual".

Alba Ramírez, 20 anys: "He vingut a proposar una jornada feminista que ens agradaria que s'inclogués en el programa de la Festa Major. Penso que els Pressupostos de Joventut són el lloc per fer-ho, ja que són molt útils".

Oriol Puig, 25 anys: "Presento una bicicletada popular i una botifarrada. Però encara que no surti trobo que és molt interessant que es facin pressupostos participatius. És una responsabilitat que si ens deixen assumir, l'hem d'assumir. No m'importa no guanyar si les persones decideixen que val més la pena fer una altra activitat, des de l'associació també proposem el pícnic electrònic i el volei platja".

Marcio Callao, 26 anys: "Gràcies als pressupostos participatius es fan totes les activitats que sempre havíem volgut fer i a més ens cohesiona. El vot de grup t'obliga a parlar amb gent amb qui no havies parlat mai, has de debatre amb gent d'altres àmbits i edats".

Marc Codina, 28 anys: "Presento la Rural Trail, una cursa de muntanya alternativa que defuig de premis i de cronometratge. No busquem la competició sinó l'entreteniment amb avituallaments divertits i molts obstacles. Si es fa una tercera vegada seria massa. Normalment surten unes vuit propostes guanyadores però tot depèn del finançament de cada activitat".

 

 

Lectures: 424   |  Versió PDF  |   Envia'mPeu de pàgina

Opcions a peu de pàgina

Informació propietari

Av. Prat de la Riba, 167 • 08415 Bigues i Riells • T. 93 865 62 25 • F. 93 865 63 75 • Nif.P0802300D • ajuntament@biguesiriells.cat

Informació destacada

Amb la col·laboració de:
Logotip de la DIBA
Logotip de l'ajuntament
n | a | t | h | m | c | f | b