Menú Principal

Inici>Departaments >Cultura   Tornen els Tres Tombs de Bigues i Riells

Continguts de la secció

Cultura

cultura@biguesiriells.cat

 
 
Dimarts, 6 de març del 2018
Protagonistes dels Tres Tombs del 2017
Protagonistes dels Tres Tombs del 2017
Autoria: Oriol Arisa
Tornen els Tres Tombs de Bigues i Riells

Es posen a la venda barrets de palla exclusius de la festa per celebrar la 17a edició

Aquest diumenge 11 de març, Bigues i Riells tornarà a viure com abans amb els Tres Tombs. La novetat d'enguany  és la creació i la posada a la venda del barret oficial de la festa, un barret de palla amb una cinta vermella on s'especifica "Tres Tombs de Bigues i Riells". El complement costa 3'5 euros, i es pot adquirir als comerços Mandala i Estil Complements. A més, durant el matí de diumenge també es vendran al bar de l'entitat.

Diumenge de les 7.30h a les 11.00 h tothom qui ho vulgui es podrà inscriure a la passada, ja siguin genets, carros o carrosses. A la plaça Miquel Bosch, es farà el tradicional esmorzar de llesques de pa amb tomàquet, cansalada i botifarra mentre es concentren cavalls, carrosses i carros fins a les onze. Aquest any també es podran apreciar una vintena de tractors antics i eines antigues que estaran exposats a la plaça i després faran la passada. Any rere any s'apleguen més de 150 participants disposats a desfilar pels carrers del municipi i més de 50 voluntaris preparats per coordinar-los.

Durant tot el matí, la plaça Miquel Bosch estarà envoltada d'una cinquantena de paradetes de productes naturals d'arreu. A les 10.30 h es farà l'entrega dels premis del concurs aparadors, en el qual els botiguers han competit per ser la botiga amb l'aparador més il·lustratiu de la festa dels Tres Tombs. També es podrà veure al Centre Cívic i Cultural El Rieral l'exposició de les fotografies dels Tres Tombs del 2017 a càrrec d'Oriol Arisa.

Els Tres Tombs de Bigues i Riells tindran abanderats propis per segon any consecutiu. Aquesta 17ena edició, els quatre cavalls de raça engalanats aniran muntats per la Sílvia Permanyer, la Roser Alcántara, l'Iris Rodriguez i en Lluís Rodriguez, que farà onejar la bandera.

A les 11.00 h està previst el tradicional ball de gitanes de Bigues i Riells i a les 12.00 h s'iniciarà la passada que farà un recorregut més curt i concentrat. A les 13.00 h hi ha programada l'habitual benedicció a la plaça de Miquel Bosch, que donarà pas a l'arrossada popular a les 14.30 h al pavelló de Can Badell. Des de l'Associació dels Tres Tombs calculen que s'hi inscriuran més de 350 persones, qui no ho hagi fet té temps fins el 8 de març per reservar (687 083 451).

Sonia Pérez, membre de l'Associació dels Tres Tombs, apunta l'objectiu de la celebreció: "Una festa intergeneracional que explica a la canalla com es vivia i es treballava abans". Aquesta celebració implica algunes entitats del municipi que proposen edició rere edició carrosses i col·laboren amb l'organització.

Canvi de recorregut

En aquesta edició, l'organització ha decidit escurçar el recorregut, que fins ara arribava a Can Barri, per tal de concentrar-la al centre. Aquest any, la passada sortirà de davant del Centre Cívic i Cultural El Rieral pel carrer Anna Mogas, carrer Camí del Pedregar, cap a l'Avinguda Prat de la Riba fins al CAP. Després enfilarà Avinguda Catalunya amunt fins al Camí de Can Badell i baixarà cap a l'Avinguda Prat de la Riba fins al carrrer Camí de la Torre on es trencarà per l’Anna Mogas fins arribar fins arribar de nou al Centre Cívic i Cultural el Rieral on es farà la benedicció. Un cop realitzada la benedicció s’iniciarà la segona  volta  cap el carrer del Casal, carrer Maria de Bell-Lloc, Passeig de la Baliarda, Avinguda Prat de la Riba, rotonda de Can Presseguer i retorn.

D'aquesta manera, també s'aconsegueix no col·lapsar el trànsit del municipi i aglutinar el públic. Des del Consistori es demana als conductors que estiguin atents a les indicacions de la Policia Local per tal de minimitzar l'espera dels vehicles que es puguin veure afectats per la passada. Les afectacions del trànsit, doncs, només es trobaran en el recorregut de la passada esmentat.

 

 

Lectures: 520   |  Versió PDF  |   Envia'mPeu de pàgina

Opcions a peu de pàgina

Informació propietari

Av. Prat de la Riba, 167 • 08415 Bigues i Riells • T. 93 865 62 25 • F. 93 865 63 75 • Nif.P0802300D • ajuntament@biguesiriells.cat

Informació destacada

Amb la col·laboració de:
Logotip de la DIBA
Logotip de l'ajuntament
n | a | t | h | m | c | f | b