Menú Principal

Inici>Departaments >Cultura   La Guerra de Ferran Capdevila arriba al Reial Cercle Artístic de Barcelona

Continguts de la secció

Cultura

cultura@biguesiriells.cat

 
 
Dimecres, 7 de març del 2018
La Guerra de Ferran Capdevila arriba al Reial Cercle Artístic de Barcelona

La col·lecció de l'artista de Bigues i Riells ha estat valorada per la seva força comunicativa i el seu llenguatge universal

Dilluns 12 de març s'inaugurarà, al Reial Cercle Artístic de Barcelona, La Guerra, la mostra de l'artista biguetà, Ferran Capdevila. Al cor de la ciutat de Barcelona s'exposaran les obres de Capdevila, una mostra única d'escultures sobre el litigi feta a partir de les seves desferres, fins al 19 de març.

Sílvia Rovira, regidora de Cultura, ha fet èmfasi en la qualitat de la mostra: "La col·lecció La guerra de Ferran Capdevila, és posseïdora d'un llenguatge dramàticament universal. La seva força comunicativa i originalitat amb el material de guerra a través del qual parla, la converteixen en una obra d'art única".

Josep Fèlix Bentz, el president del Reial Cercle Artístic de Barcelona,  ja va assistir a la inauguració de La Guerra al Centre Cívic i Cultural El Rieral de Bigues i Riells, el 20 de gener. Allà va conèixer l'artista i en el discurs que va oferir ja va fer públic el compromís de dur la mostra al Cercle.

Bentz ha destacat el valor de la mostra, que la fa mereixedora de ser exposada al Reial Cercle Artístic de Barcelona: "El fet que un objecte com és la metralla, que va ser ideat per matar, amb la transformació del Ferran parli de pau i de temes socials a través de l'art és molt valuós".

El president del Reial Cercle Artístic de Barcelona també ha remarcat el valor que "tenen els artistes catalans" i concretament "la qualitat plàstica i personal d'en Ferran, que mereix un reconeixement a la seva trajectòria". Bentz també ha valorat la potència conceptual de Capdevila i la màxima actualitat de la temàtica de l'exposició.

Està previst que a la presentació de La Guerra d'aquest dilluns 12 de març a les 19.30 hores hi assisteixi l'alcalde de Bigues i Riells, Joan Galiano; Sílvia Rovira, regidora de Cultura del Consistori i l'artista biguetà, Ferran Capdevila. També s'apunta la possibilitat que es presenti la mostra a algun altre fòrum internacional.

La Guerra torna la vida als personatges de la Guerra Civil amb el material que volia matar-los

L’exposició escultòrica més completa sobre la guerra és obra del veí de Bigues i Riells, Ferran Capdevila. La Guerra consta de 30 peces artístiques que il·lustren escenes de la Guerra Civil Espanyola (1936-1939) a partir de les seves desferres. La metralla, inventada per posar fi a la vida dels protagonistes de les imatges, és el material base per crear escultures sobre el litigi. L’exposició, malgrat el títol, no és un conjunt d’escenes bèl·liques, sinó un retrat punyent i profundament humanista de les persones que fan una guerra.

Capdevila s’ha servit de trossos de morters, de bombes de mà, de projectils d’artilleria, de bombes d’aviació, de mosquetons... En definitiva, de les deixalles de la guerra, ferralla aparentment inservible, a la qual l’artista ha sabut endevinar un últim destí: la memòria. Capdevila, com va fer Picasso amb Guernica, respon a la destrucció amb una creació perdurable.

Lectures: 448   |  Versió PDF  |   Envia'mPeu de pàgina

Opcions a peu de pàgina

Informació propietari

Av. Prat de la Riba, 167 • 08415 Bigues i Riells • T. 93 865 62 25 • F. 93 865 63 75 • Nif.P0802300D • ajuntament@biguesiriells.cat

Informació destacada

Amb la col·laboració de:
Logotip de la DIBA
Logotip de l'ajuntament
n | a | t | h | m | c | f | b