Menú Principal

Inici>Actualitat >Notícies   "Per Festa Major, desperta el teu civisme"

Continguts de la secció

Notícies
 
Divendres, 20 de juliol del 2018
"Per Festa Major, desperta el teu civisme"

El Consistori desplega tres campanyes de sensibilització per promoure la convivència coincidint amb l'inici de la Festa Major de Riells del Fai

La millora de la convivència en un context festiu. Aquest és l'objectiu de les tres campanyes que presenta l'Ajuntament de Bigues i Riells coincidint amb la Festa Major de Riells del Fai.

Aquestes campanyes es deriven de l'escolta de les propostes del Consell Veïnal i l'actuació en conseqüència del Consistori.

Joan Galiano, alcalde de Bigues i Riells i regidor de Participació Ciutadana, ha explicat l'objectiu global de les campanyes: "Aquests conflictes no caduquen però per Festa Major cal fer-hi èmfasi perquè tothom pugui gaudir de la festa. Respectar el descans d'aquells que no poden viure la festa fins tard ja sigui perquè treballen o bé perquè l'organitzen és vital".

La campanya de civisme arrenca emmarcada en el context de la Festa Major, però aborda situacions conflictives que es mantenen al llarg de l'any, com ara el soroll o bé el vandalisme. Per tal de conscienciar a la població el Consistori ha començat a difondre els següents eslògans a través de cartells:

- "Per Festa Major desperta el teu civisme"

- "El teu gos, el teu gat, la teva responsabilitat"

- "Les ampolles no creixen als parcs, no les hi plantis tu"

- "És fàcil, cada cosa al seu lloc"

- "Tu ho trenques ho paguem tots"

La campanya es podrà veure tant a Bigues com a Riells del Fai durant uns mesos i tots al faldó compartiran la màxima que sintetitza la campanya: Bigues i Riells és casa teva, cuida-la.

Paral·lelament, l'Ajuntament de Bigues i Riells continua amb la campanya de reducció de danys enfocada als joves. Aquesta acció mira d'abordar el botellot de manera real i honesta. Josep Anton Tripiana, regidor d'Infància i de Joventut, ha explicat el rerefons de la campanya: "Actuem amb coneixement de causa i la realitat és que el jovent beu, el que hem d'aconseguir és minimitzar el consum i el que es faci que sigui de manera responsable". Tripiana també ha destacat la voluntat de conscienciar al jovent amb el respecte per l'entorn i els veïns i sobre les conseqüències que té l'incivisme.

La campanya transmet així el seu missatge, sota la premissa que comparteixen tots els cartells Fas botellot? Millor que no però si en fas...:

- "Una part d'alcohol per cinc parts de refresc"

- "Alterna amb begudes sense alcohol"

- "Beu al teu ritme"

- "Si beus, recull"

- "Que sàpigues que se't pot multar"

La nit de dissabte també hi haurà l'estand del Programa de Prevenció de Drogues de la Mancomunitat de la Vall del Tenes, on s'oferirà informació sobre drogues i les seves conseqüències.

Amb la Festa Major de Riells del Fai es torna a desplegar el punt lila, un espai per atendre les víctimes d'agressions sexistes i mediar en conflictes per garantir una Festa Major segura per a totes.

L'Aquelarre Feminista de Bigues i Riells del Fai, amb el suport i l'assessorament tècnic del Consistori, tronarà a disposar un punt de referència per qui hagi patit o presenciat una agressió masclista o bé per qui vulgui informar-se sobre prevenció i protocol contra agressions masclistes i/o conèixer a fons les activitats feministes del municipi.

Natàlia Fabián, regidora de la Dona, ha celebrat que es pugui repetir el punt lila en vista de l'èxit que va suposar a la Festa Major de Bigues: "És vital incidir en aquest problema social amb una iniciativa de proximitat, un referent on informar-se en cas de conflicte o de dubte".

El punt lila estarà situat a la pista del Centre Cívic i Cultural de Riells del Fai les nits de divendres 3, dissabte 4 i diumenge 5 de juliol de les 24.00 h a les 05.00 h. Aquest servei és fruit dels Pressupostos Participatius de Joventut 2018 i per tant un èxit de la participació ciutadana.

 

 

Lectures: 216   |  Versió PDF  |   Envia'm


Documents

Peu de pàgina

Opcions a peu de pàgina

Informació propietari

Av. Prat de la Riba, 167 • 08415 Bigues i Riells • T. 93 865 62 25 • F. 93 865 63 75 • Nif.P0802300D • ajuntament@biguesiriells.cat

Informació destacada

Amb la col·laboració de:
Logotip de la DIBA
Logotip de l'ajuntament
n | a | t | h | m | c | f | b