1r "Tast Gastronòmic" de la Fira de l'Oli del Vallès i el Mercat del pa artesà

31/1/2025
Productors d'oli i restauradors van poder establir sinèrgies.
El restaurant can Traver va acollir dilluns, 27 de gener, el Tast dirigit a productors d'oli i a professionals de la restauració. Primer es va fer una xerrada tècnica a les oliveres de la finca a càrrec de l’Associació de Productors i Elaboradors d’Oli d’Oliva del Vallès.

L'alcalde de Bigues i Riells del Fai, Joan Galiano, el president del Consell Comarcal, Emilio Cordero, i el regidor de Promoció Econòmica, Toni Verdugo, van donar la benvinguda a l'acte organitzat pel consistori.

 
 
Seguidament, el president de l'Associació, Arnau Velasco, va fer cinc cèntims sobre l'elaboració de l'oli als professionals de la restauració. A continuació, cada elaborador va explicar les característiques del seu producte i es va fer un tast d'olis.

La jornada va cloure amb un tast gastronòmic a càrrec de cuiners associats al Gremi d'Hostaleria del Vallès Oriental que van fer un joc, en el qual preparaven el mateix plat dues vegades: una amb la versió amb oli d'oliva verge extra i l'altra, amb oli d'oliva, i calia endevinar quin era quin.