La 7a Assemblea Jove es farà al Teatre Auditori Polivalent

24/1/2019
Divendres 25 de gener, els joves de Bigues i Riells estan citats per decidir en quines activitats volen que s'inverteixi part del pressupost de la regidoria d'Infància i Joventut.
Divendres 25 de gener, el nou Teatre Auditori Polivalent acollirà una nova edició de l'Assemblea Jove. Aquest acte és el pas culminant en els Pressupostos Participatius de Joventut de l'Ajuntament de Bigues i Riells. L'Assemblea convoca tots els joves del municipi per votar quines activitats dur a terme des de la regidoria de Joventut, partint de les propostes dels mateixos joves.

A les 17.30 hores tindran lloc els Minipressupostos, la versió de la presentació de propostes i de votació per a joves de 12 a 14 anys. Tot i que només les persones de 13 i 14 anys podran defensar propostes, la resta estan convidades per familiaritzar-se amb el projecte i a votar.

A les 19.30 hores serà el torn dels Pressupostos Participatius de Joventut, adreçat a persones de 14 a 29 anys. En aquesta tanda, els joves de menys de 15 no podran presentar cap activitat però si votar i veure les propostes i la seva dinàmica.

Els joves de Bigues i Riells han tingut temps fins el passat divendres 18 de gener per fer arribar a la regidoria de Joventut les seves propostes, aportant-les presencialment a l'espai jove L@Cova. Aquest divendres, 25 de gener, els joves que hagin inscrit una proposta l'hauran de defensar davant dels seus iguals. Les propostes més votades seran aquelles que s'executaran durant el 2019, mitjançant una part del pressupost de la regidoria de Joventut del Consistori.
 
Josep Anton Tripiana, regidor d'Infància i Joventut, ha destacat l'increment de propostes rebudes enguany i la bona resposta dels més joves als Minipressupostos, que han doblat activitats proposades: "És una molt bona notícia, ja que implica l'entrada amb força de les noves generacions i assegura el relleu".

Tripiana també ha subratllat l'efecte crida que suposarà celebrar l'Assemblea al Teatre Auditori Polivalent, ja que "és un espai que convida a participar i pot augmentar la participació en la votació".

Els Pressupostos Participatius de Joventut de l'Ajuntament de Bigues i Riells tenen per objectiu formar un jovent implicat amb el municipi, a través del treball de la participació ciutadana. Aquesta serà la 7a edició dels Pressupostos Participatius de Joventut i la 2a edició dels Minipressupostos.