8a Fira de l’Oli Vera i 6è Mercat del Pa Artesà

30/12/2019
Arriba una nova edició de la fira, aquest cop enfocada en l’àmbit professional.
El dissabte 18 de gener, Bigues i Riells viurà la 8a edició de la Fira de l’Oli Vera i el 6è Mercat del Pa Artesà a la plaça del Trull. Enguany, s’hi trobaran exclusivament paradetes dedicades a la venda d’oli Vera i de pa artesà.

Pel que fa a les activitats, hi haurà dues conferències. L’una, sobre “Mapeig i inventari dels recintes SIPAC dels oliverars al Vallès”, i l’altra, sobre “Les farines de varietats antigues”. També es podrà visitar el Trull de Can Sapera i veure’n la mòlta d’olives.

A més, hi haurà un taller d’elaboració de sabó artesà i un altre de reciclatge d’oli per transformar-lo en biodièsel. Per acabar, es podrà participar en un tast de menges elaborades amb productes locals, amb un cost de 2€ per plat.

Una fira per als professionals

Des de la regidoria de Promoció Econòmica i Turisme del Consistori s’ha volgut enfocar l’edició d’enguany pensant en el sector. Per això, per fer xarxa i divulgar la qualitat dels productes, s’han organitzat dues activitats, en el marc de la fira, exclusivament per a professionals.

 
 
En primer lloc, divendres 17 de gener, arrencaran les activitats professionals amb una oligoexperiència. Es tracta de fer un tast de diverses varietats d’olis elaborats amb oliva Vera. Es farà de les 19.00 a les 21.00 hores al restaurant El Celleret de Riells del Fai. Per participar només cal inscriure’s a través del correu (promocioeconomica@biguesiriells.cat). L’activitat té un cost de 15€.

En segon lloc, dilluns 20 de gener, de les 14.00 a les 16.30 hores el restaurant Molí de la Torre esdevindrà l’escenari d’una trobada gastronòmica. Es presentaran les qualitats organolèptiques i singulars de l’oli de la varietat Vera i del pa artesà amb farines antigues.

Seguidament, s’oferirà un dinar en format lunch amb degustacions de diversos plats elaborats amb productes locals. Cadascun dels assistents rebrà un obsequi: una ampolleta d’oli Vera del Vallès i un panet elaborat amb farines de varietats antigues. Les places són limitades, el cost del dinar serà de 20 € i es pot reservar a través del correu (promocioeconomica@biguesiriells.cat).