Activats els Plans INUNCAT i VENTCAT en fase d'alerta

22/11/2021
Els Plans Especials d'Emergències per Inundacions i Vent de Catalunya entren en funcionament avui amb previsió del temporal.
Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha comunicat al consistori l’activació de la fase d'alerta del Pla Especial d'Emergències per Inundacions de Catalunya (INUNCAT) i del Pla Especial d'Emergències per risc de Vent de Catalunya (VENTCAT).

Segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) a partir d’aquest vespre i durant tot el dia de demà s’esperen xàfecs d’intensitat, que poden superar el llindar de 20 mm en 30 minuts, acompanyats localment de tempesta.

A més, bufarà vent de component Est amb ratxes màximes que poden superar els 20 m/s a gairebé a tot el país, amb especial intensitat a comarques de la Catalunya Central i de Barcelona, afectant també, al llarg del dia, tot el litoral.

 
 
En el cas de la pluja, la zona afectada serà inicialment el terç sud de Catalunya i posteriorment els xàfecs afectaran gairebé tot el territori, amb especial intensitat al litoral i prelitoral de Tarragona i Barcelona i les comarques de l'Ebre. De la mateixa manera, s'espera acumulació molt important de pluja al terç sud de Catalunya, amb nivells que poden superar el llindar de 240 mm en 24 hores.

Pel que fa a l'estat de la mar, hi haurà maregassa (onades superiors als 2,5 m) a tot el litoral, a partir de la mitjanit d'avui i fins dimecres al vespre, amb notable mar de fons de component Est.

Recomanacions

Es recomana, a tots els municipis afectats, evitar tots aquells desplaçaments que no siguin estrictament necessaris.