Els alumnes de 5è de l'escola El Colomer creen la seva pròpia cooperativa

2/4/2019
El centre ha volgut participar en el programa de la Diputació de Barcelona Cultura Emprenedora a l'Escola.
Fomentar els valors de la cultura emprenedora i cooperativista en els alumnes de cicle superior d’educació primària: aquest és l'objectiu del programa CuEmE de la Diputació de Barcelona. Els alumnes de 5è de l'escola El Colomer de Bigues i Riells s'han afegit a aquesta iniciativa, en la qual participen 9.300 estudiants arreu de Catalunya.

El programa Cultura Emprenedora a l’Escola consisteix en una simulació real de la creació i gestió d’una cooperativa. Els alumnes de 5è de primària compten amb el suport de la comunitat educativa del municipi, l'Ajuntament de Bigues i Riells i el Servei d'Ocupació de la Vall del Tenes, per arribar fins a l'últim pas d'aprenentatge, la venda dels productes en una paradeta del mercat setmanal.

Ara bé, han començat coneixent el funcionament d'una empresa passant per la creació dels diversos departaments, la idea de negoci, la imatge corporativa, la producció i el finançament, entre d'altres.

Divendres 29 de març, els estudiants van anar a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà per tal de recollir el codi d'identificació fiscal i constituir-se oficialment. Els alumnes han fundat dues cooperatives, una per classe, i els beneficis han decidit donar-los a dues ONG del municipi. 
 
 
D'una banda, col•laboraran amb Living Nepal, l'organització que treballa per oferir formació als pobles nepalesos devastats pel terratrèmol del 2015; de l'altra, contribuiran amb Jofran, l'entitat solidària amb els infants de Birmània.

Seguidament, van exposar els seus projectes de negoci a l'alcalde de Bigues i Riells, Joan Galiano, i al regidor d'Educació de l'Ajuntament de Lliçà de Vall, Ricart Querol. Lliçà de Vall fa cinc anys que participa en el projecte, enguany, però, Bigues i Riells serà l'amfitrió de la cloenda del programa.

Joan Galiano, alcalde de Bigues i Riells i president de la Mancomunitat de la Vall del Tenes, va destacar la importància del treball col•lectiu: "Per nosaltres és vital l'aprenentatge de la participació ciutadana des de la base. Els alumnes fan una feina conjunta en benefici d'un tercer i això és fantàstic". Galiano va recordar que aquest programa està obert a tots els centres educatius.

El programa CuEmE aposta pel model cooperatiu com a filosofia empresarial de base, perquè aporta un model de gestió democràtica i reforça la responsabilitat social amb valors com la solidaritat i la igualtat d’oportunitats, amb la voluntat de consolidar aprenentatges en una etapa en la qual els nens i nenes evolucionen progressivament cap a l’autonomia.
Alumnes de 5è de El Colomer

Alumnes de 5è de El Colomer

Exposició dels portaveus 1

Exposició dels portaveus 1

Exposició dels portaveus 2

Exposició dels portaveus 2

Fotografia de grup amb l'alcalde, Joan Galiano, i el regidor d'Educació de Lliçà de Vall, Ricart Querol

Fotografia de grup amb l'alcalde, Joan Galiano, i el regidor d'Educació de Lliçà de Vall, Ricart Querol