Arriba el 5è Festival de Jazz de Bigues i Riells

7/9/2020
Del 19 al 26 de setembre es podrà gaudir de música en directe a l'aire lliure.
La plaça de la Fruita, Sant Bartomeu, el parc de Can Badell i l’espai 1 d’octubre de Riells del Fai seran els escenaris del 5è Festival de Jazz de Bigues i Riells. Del 19 al 26 de setembre el municipi s'omplirà de música en directe a l'aire lliure. L'entrada és lliure i només cal reservar-la a www.entrapolis.com.

Judit Canal, regidora de Cultura, ha definit el 5è Festival de Jazz com "l'inici del curs cultural": "El festival simbolitza la tornada de la cultura al municipi després d'aquests mesos de confinament i l'entenem com l'oportunitat de descontextualitzar el jazz, oferint-li nous espais com la plaça de la Fruita".

Piano Bar encetarà el festival el dissabte 19 de setembre a les 19.00 hores a la plaça de la Fruita. Aquest primer concert és un espectacle sobre la transformació d'un piano de paret en un nou objecte, meitat instrument musical, meitat barra de bar: un Pianobar. El show combina un repertori de swing, música italiana dels anys cinquanta i rock n roll clàssic que els músics-bàrmans interpreten mentre serveixen. Piano, veu, bateria i servei de bar, tot en un. RESERVA!

El diumenge 20 de setembre serà el torn de Biel Ballester Gipsy – Jazz Quartet. A les 12.00 hores del migdia l'ermita de Sant Bartomeu esdevindrà el teló de fons del jazz fusió d'aquest grup. Biel Ballester Trio barreja de molts gèneres diferents: el Manouche-Gypsy Jazz (originat pel gran Django Reinhardt), la Música Tradicional Mediterrània, la Música Clàssica Europea i, òbviament, el Jazz Americà, barrejat amb Rockabilly, Pop i fins i tot amb música tradicional japonesa i xinesa. Aquest cop tindran com a clarinetista convidat, Francesc Puig. RESERVA!

El 25 de setembre a les 22.00 hores l'espai 1 d'Octubre del Centre Cívic de Riells serà del Dick Them Trío i de Xavi Casellas. El contrabaixista biguetà, Dick Them, el pianista Jaume Vilaseca i el bateria Ramón Díaz porten tocant junts més de 15 anys i ara es presenten amb el cantant, Xavi Casellas, per interpretaran diversos temes d'estils variats de l'història del jazz. RESERVA!

La improvisació i la interacció espontània seran les protagonistes d'aquest espectacle, fins a tal punt que en acabar el concert s'iniciarà una jam-session. Tothom està convidat a dur el seu instrument per participar en aquesta sessió oberta de música.
30a Hora del Jazz- Memorial Tete Montoliu

El 5è Festival de Jazz de Bigues i Riells clourà amb una cita especial dissabte 26 de setembre. A les 19.00 hores Can Badell serà l'escenari del 30è acte en honor a Tete MontoliuRESERVA!

L'Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya ( AMJM ) patrocina aquest acte, que s'emmarca en el 30é Festival de l'Associació, que organitza activitats a tota Catalunya durant el mes de setembre.

El tribut el duran a terme dos grups de renom: Mar Serra Grup i Afro Blue. En primer lloc, al Mar Serra Grup saxos, bateria, clarinet, guitarra, piano, contrabaix, violí i veu conformaran una fusió d'estils, clàssic i jazzístic. El grup presentarà la seva novetat:I Sempre Demà (Columna Música), farcida de la seva essència basada en línies melòdiques impecables i músics excel•lents.

En segon lloc, Afro Blue oferirà versions d'altri i temes propis cultivats al llarg de 20 anys de trajectòria. Saxo alt, saxo tenor, piano, baix elèctric i batería conformen un directe d'esperit lliure, sense topalls de cap mena. Afro Blue presentarà el seu darrer treball Live at the Jamboree on fan un repàs pel bo i millor del seu recorregut.

En cas de pluja els actes es treslladaran al Teatre Auditori Polivalent de Bigues i Riells.