Durant el mes de gener se celebraran els actes previs a la fira amb un doble objectiu. D’una banda, acostar la fira a la població i de l’altra, afavorir la creació de sinergies entre els actors del món de l’oli del Vallès i del pa artesà.
27 de gener - Tast gastronòmic
El restaurant can Traver acollirà el "Tast gastronòmic" del 2025, dirigit a productors d'oli i a professionals de la restauració, a les 16.20 hores. Es farà una passejada i xerrada a les oliveres de can Traver, parlaments, un tast d'olis a càrrec de cada productor i un tast gastronòmic a càrrec de cuiners associats al Gremi d'Hostaleria del Vallès Oriental. L'assistència és amb invitació prèvia.
31 de gener - Jornada tècnica
El Teatre Auditori Polivalent serà l’escenari de la jornada tècnica, dirigida als professionals del món de l’oli, a les 17.30 hores. Enguany, la jornada serà dedicada a la interpretació d’un butlletí d’anàlisi. L'assistència és amb invitació prèvia.
Del 27 de gener al 2 de febrer - Exposició fotogràfica
El vestíbul del Centre Cívic i Cultural El Rieral de Bigues acollirà la mostra "Ofici, esforç i tradició. Una retrospectiva de la Fira de l’oli i el Mercat del pa artesà".
Del 20 de gener al 2 de febrer - Exposició a la biblioteca
Dues setmanes abans de la fira la biblioteca municipal tindrà en exposició diversos documents temàtics (llibres i revistes) sobre el món de l’oli d’oliva i del pa artesà amb farines antigues.