Aturada de les obres de la rotonda de Riells del Fai

27/4/2022
La negligència de Telefònica i d’Endesa ha dut la Diputació de Barcelona a interrompre els treballs.
La Diputació de Barcelona ha iniciat un projecte per transformar la cruïlla entre la BP-1432 i la BV-1483 en una rotonda per millorar la seguretat dels usuaris. Ara bé, actualment les obres es troben aturades a causa de la inoperància de Telefònica i d’Endesa.

Fa gairebé un mes que els treballs no poden continuar degut únicament i exclusivament a la manca de resposta de les companyies de serveis afectades per les obres. Les companyies no han retirat els suports dels seus serveis, que queden al mig de les futures calçades.

Telefònica té per desmuntar la línia aèria existent, situada a la confluència del carrer de la Font de l’Alzinella amb la carretera que actualment esta sobre la calçada de la futura rotonda i Endesa, també té per retirar un pal i tensar la línia aèria existent que passarà per sobre de la carretera BV-1483.

 
 
Ambdues companyies estan avisades des d’abans d’iniciar les obres de la rotonda. En el cas d’Endesa, fins i tot hi va pagar el cost de reposició i retirada del servei a finals de l’any 2021. Les actuacions de reposició del servei estan recollides al projecte, que va ser també consensuat amb les pròpies companyies, en el seu dia.

Ara per ara les companyies asseguren que “ho tenen programat i resolt tècnicament” i que “hi aniran aviat, a finals d’abril o com a màxim a l’inici del mes de maig”.

Per part de la Diputació de Barcelona expliquen que “un cop retirats els serveis aeris i els suports, s’acabaran les obres en un mes aproximadament”. L’organisme lamenta el retard ocasionat per la incidència.

L’Ajuntament de Bigues i Riells del Fai ha insistit a les companyies per facilitar la finalització de l’obra de la Diputació de Barcelona i demana a la població disculpes per les molèsties.