La Biblioteca de Bigues i Riells, la que més dies ha obert el 2018, de tota la comarca

20/2/2019
L'equipament, enguany, ofereix activitats de valor afegit com el projecte DEBAT A BAT i renova els Laboratoris de Lectura.
Segons el portal QVS d'infodades de la Diputació de Barcelona, la Biblioteca de Bigues i Riells ha estat l'equipament que més dies ha obert el 2018, de la comarca del Vallès Oriental, en la seva categoria.
La Biblioteca municipal pertany a la franja L2, que correspon a la superfície útil de servei i a l'atenció d'una població d'entre 5.000 i 10.000 habitants. A la comarca hi ha 11 biblioteques d'aquesta categoria i totes han obert menys de 271 dies, el nombre de jornades que ha ofert servei la Biblioteca de Bigues i Riells. De fet, la mitjana de dies d'obertura de la comarca és de 260. Per tant, a Bigues i Riells, hi ha 11 dies més de servei.
El servei de Biblioteca municipal en dades

El 2018, aquest equipament cultural ha obert 271 dies, ha rebut 32.265 visites d'usuaris, ha efectuat 16.972 préstecs, ha realitzat 246 activitats, les quals han rebut 4.326 participants, ha engegat 39 exposicions i ha expedit 178 nous carnets d'usuari.

A més, la Biblioteca municipal també ha fet possible 1.662 connexions wi-fi i ha facilitat 3.479 cops l'ús d'internet a través del seu servei d'ordinadors. De fet, la Biblioteca de Bigues i Riells actualment disposa de dues tauletes tàctils per a ús públic. L'objectiu del nou servei és ampliar el coneixement de la tecnologia mòbil entre els usuaris i reduir, així, l'escletxa digital entre els col•lectius menys familiaritzats amb aquests dispositius.
Nous projectes per incentivar la lectura jove

El 27 de febrer, els joves de Bigues i Riells trobaran a la Biblioteca una activitat feta a mida: el projecte DEBAT A BAT. Des de la Diputació de Barcelona s'ha posat a disposició de les biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals més compromeses amb el treball amb els joves de 12 a 16 anys, la implementació d’un nou format d’activitat a través d'àlbums il•lustrats, art, literatura i filosofia en paper.
 
 
El projecte proposa descobrir els àlbums il•lustrats com a element de dinamització i descoberta a noves formes de lectura i escriptura. La iniciativa busca desenvolupar l’esperit emprenedor, la participació i el pensament crític dels joves.
Aquest primer any, la Biblioteca de Bigues i Riells rebrà tres càpsules centrades en tres àlbums il•lustrats que obren el debat i reflexió al voltant d’una idea: Llegir i llegir-se: obrir allò que està per fer, per pensar i continuar. La primera obra serà Flotante de David Weisner.
A més a més, l'equipament cultural continuarà oferint els laboratoris de lectura, destinats a implicar mares, pares i nens a experimentar amb les lletres. Els pròxims laboratoris de lectura previstos seran demà 20 de febrer a les 17.30 hores a la Biblioteca, ubicada al Centre Cívic i Cultural El Rieral de Bigues, i dissabte 23 al Centre Cívic i Cultural de Riells del Fai a les 11.00 hores.
Totes les activitats proposades des de la Biblioteca municipal són gratuïtes.