Bigues i Riells amplia els punts de recollida de roba de 2a mà per respondre al creixement de les donacions amb finalitat social

23/3/2018
La Fundació Humana ha instal·lat un nou contenidor per donar roba, a prop de la biblioteca municipal, en vista de l'augment dels donatius. Ara els habitants del municipi disposen de 6 punts per dur les peces que no fan servir.
Bigues i Riells ha augmentat un 6,63% la recollida de roba de segona mà amb finalitat social, el 2017 es van recollir 16.385 kg de roba al municipi. Per aquest motiu, en vista del creixement de donacions solidàries per part dels habitants dels pobles, l'entitat Humana Fundación Pueblo para Pueblo, ha instal·lat un nou punt de recollida.

Des d'aquest mes de març, els biguetans i riellencs poden dipositar les peces de roba que ja no facin servir, per donar-los un nou ús i així col·laborar en projectes cooperatius, en un nou contenidor. La Fundació Humana ha instal·lat un contenidor de color verd a l’avinguda Prat de la Riba, 110, a prop de la biblioteca municipal. D’aquesta manera ja són sis els punts de recollida que estan a disposició de la ciutadania.

Aquest creixement confirma la confiança dels habitants de Bigues i Riells en aquest model de gestió del residu tèxtil amb finalitat social. La roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que es poden dipositar als contenidors d'Humana reben una segona vida. El servei de recollida del tèxtil és gratuït i representa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació dels residus sòlids urbans.

Una organització que fomenta la sostenibilitat i la cooperació
Humana Fundación Pueblo para Pueblo promou la protecció del medi ambient a través la reutilització del tèxtil i duu a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia des del 1987.

La fundació també duu a terme campanyes de sensibilització sobre la importància de la reutilització i el reciclatge del tèxtil per a la protecció del medi ambient i com a font de recursos per a la cooperació als països del sud, on té més de 550 empleats.

Humana forma part de la Federació Humana People to People, que agrupa a organitzacions de 31 països.