Bigues i Riells celebra la seva 1a Jornada Solidària.

9/5/2018
Aquest diumenge 13 de maig de les 10.00 hores a les 13.00 hores, Bigues i Riells celebrarà la seva primera Jornada Solidària. Hi haurà una mostra de les entitats i projectes solidaris del municipi al Centre Cívic i Cultural El Rieral. Hi participaran l'Associació Apindep, l'Associació Meritxell Buira, l'Associació Jofran, Càrites Bigues i Riells, el Projecte La Pedretina, l'Associació El Far, l'Associació Singularments, l'Associació Quart Món i el programa d'escuts de la Policia Local.

Natàlia Fabian, regidora de Serveis Socials, Dona i Solidaritat, ha explicat l'objectiu d'aquesta jornada: "Busquem que les entitats amb finalitats solidàries es coneguin entre si i així descobreixin que poden crear sinergies i sumar esforços per fer créixer la tasca que duen a terme".

L’alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Joan Galiano, destaca la predisposició de les associacions i entitats participants: "Totes les facilitats que han posat per fer possible aquesta primera edició són vitals, tots els col·lectius són indispensables per posar de manifest les seves problemàtiques diàries per tal de poder ajudar a aquestes persones disposades a sacrificar temps i recursos per lluitar per una causa justa. L’Ajuntament està molt orgullós de tenir dins el seu teixit associatiu tantes entitats amb valors tan potents i nobles".

Durant el matí hi haurà tallers per a totes les edats als diferents estands, n'hi haurà de sabó, de maquillatge i de jocs d'empatia. També hi haurà exposades les obres "Parelles artístiques" de l'Associació Far i es podrà fer un circuit solidari de cadires de rodes i un altre amb ponis. A més, hi haurà servei de barra solidària a càrrec de l'Associació Els Birivets i una actuació musical.
Activitats solidàries programades

-De les 10.30 hores a les 11.30 hores hi haurà ioga per famílies a càrrec de l'Associació Meritxell Buira.

-A les 11 hores hi ha prevista una actuació musical i la inauguració de l'exposició "Parelles Artístiques" a càrrec de l'alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Joan Galiano. A més de l'inici del segon concurs de trencaclosques de Singularments.

- De les 12 hores a les 13 hores hi haurà dues taules rodones. En primer lloc, debatran les entitats: Apindep, Singularments, El Far i Meritxell Buira, moderades per la regidora de Serveis Socials, Dona i Solidaritat, Natàlia Fabian. En segon lloc, es farà la taula rodona de presentació de l'Associació Jofran, Associació Quart Món, Càritas Bigues i Riells i Projecte La Pedretina, moderada per la regidora d'Ensenyament, Mayte Escobar.

L'Associació Open Arms clourà la jornada amb una conferència sobre l'estat dels refugiats al Mediterrani, que donarà pas a la música en directe al carrer.