Bigues i Riells conscienciat amb el reciclatge

30/1/2020
La campanya "Aquí no llencem res" apunta la importància que té per la població separar correctament els residus.
L'Ajuntament de Bigues i Riells va participar, durant el mes de desembre, en la campanya del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental: "Aquí no llencem res".
Del 9 al 13 de desembre un equip de persones informadores han realitzat gairebé 300 enquestes als habitants del municipi per saber el seu grau de coneixement dels residus i informar-los de la importància de reciclar correctament.
Les enquestes apunten que la majoria dels ciutadans (207 de 298) estan conscienciats sobre la importància de separar adequadament els residus que es generen cada dia. Ara bé, no obstant això, els resultats mostren com la fracció orgànica és la que menys se separa.

Pel que fa als serveis, la campanya destaca que s'està fent un bon ús de la deixalleria, incentivat amb la possibilitat d'optar a una bonificació en la taxa de les deixalles.
 
 
Jesús Cano, regidor de Medi Ambient, ha valorat els resultats: "La valoració és molt positiva, ja que apunta que el 81% de la població considera que és important reciclar i un 97%, que cal fer-ho pel medi ambient".

D'altra banda, Cano no oblida el 19% que encara no està conscienciat: "Les dades apunten que encara hi ha molta feina per fer, sobretot pel que fa a la correcta separació de la matèria orgànica (només el 56% la tira on pertoca) i també amb relació a la disminució dels abocaments incontrolats, malgrat que el 74% fa servir la deixalleria".

Durant la campanya s'hi ha distribuït una guia per reciclar més i millor, bosses de recollida selectiva i bosses de tela, per reforçar el missatge de la campanya. A més, s'ha informat del funcionament de serveis com la deixalleria o la recollida de trastos.


Des de la regidoria de Medi Ambient es recorda que reciclar no és una obligació sinó un acte de responsabilitat. Per tant, anima la població a fer-ho de forma correcte. En cas de dubte a l'hora de reciclar, es pot consultar el web.