Bigues i Riells del Fai compta amb un punt lila a cada botiga

12/4/2022
La regidoria d’Igualtat ha impulsat una campanya per dotar els comerços de la documentació necessària per derivar a la clientela en situació de violència masclista.
L’Ajuntament de Bigues i Riells del Fai, des de regidoria d’Igualtat, estén la reivindicació feminista directa a tot l’any. Per aquest motiu, s’ha impulsat una campanya per convertir els comerços del municipi en punts liles bàsics.

Les botigues disposaran de fulletons informatius, tant físics com en format QR, sobre com actuar en cas d’una situació de violència masclista, tant emocional com física. La idea d'aquesta mesura preventiva és que els comerços puguin oferir un primer contacte, sense ser ni invasius ni agressius.

Mayte Escobar, regidora d’Igualtat, ha explicat el perquè de l’acció: “Des de la regidoria d'Igualtat i la regidoria de Serveis Socials vam valorar la possibilitat que les persones afectades per la violència masclista s’acostessin a punts d’atenció més amables i vam pensar que
la fredor de la institució es podria contrarestar amb la confiança, el caliu i la proximitat de les botigueres i botiguers de cada dia, del municipi”.

L’equip d’Igualtat ha començat aquesta setmana a visitar els comerços del municipi amb aquest objectiu i s’hi han adherit en bloc sense dubtar-ho.

Per esdevenir punt lila només cal contactar amb la regidoria a través del correu electrònic: igualtat@biguesiriells.cat