Bigues i Riells del Fai se solidaritza amb Ucraïna

6/3/2022
La Fira de Proximitat, el Centre Cívic i Cultural El Rieral i els centres educatius s’han convertit en punt de recollida de béns per enviar ajuda a la frontera.
Protecció Civil, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Bigues i Riells del Fai, ha recollit aquest cap de setmana més de 4.500 quilograms de béns essencials per enviar a Ucraïna.

La població del municipi s’ha solidaritzat amb el conflicte armat que està patint la regió aportant menjar i material de primers auxilis per enviar a la frontera.

L’alcalde, Joan Galiano, ha destacat la solidaritat de la població de Bigues i Riells del Fai: “Vull fer un agraïment molt especial als veïns i veïnes que han dedicat moltes hores a preparar l'enviament de productes recollits i al voluntariat de Protecció Civil per tot el seu suport”.

De divendres a diumenge, la Fira de Proximitat, el Centre Cívic i Cultural El Rieral i els centres educatius s’han convertit en punt de recollida de béns per enviar ajuda a Ucraïna.
Acollida de refugiades

La Generalitat de Catalunya explica que no es poden fer acollides individuals sense el coneixement de les administracions locals i nacionals. A Bigues i Riells del Fai les persones que vulguin i puguin acollir han de dirigir-se al correu electrònic alcaldia@biguesiriells.cat, amb la disponibilitat, les opcions i la possibilitat d'espai.

La Generalitat està preparant una borsa de possibles cases d'acollida, preveient el desbordament dels recursos públics. Però ho farà de manera estructurada i organitzada perquè hi hagi una garantia jurídica i una assignació econòmica.

L’Ajuntament de Bigues i Riells del Fai farà l'enviament de totes les informacions facilitades per la població en disposició d'acollir a la Generalitat de Catalunya.
Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai