BiRArt, la canalització de l'expressió artística jove

22/9/2021
La regidoria de Joventut habilita els murs del camp de futbol com a primera zona de grafiti professional autoritzat.
Empoderar el jovent amb la seva expressió cultural i, alhora, contenir l'incivisme. Aquest és l'objectiu de BiRArt, la nova iniciativa de la regidoria de Joventut per reconèixer l'art grafiter i prevenir les pintades descontrolades, al mateix temps.

Des d'aquest mes de setembre, qui ho sol·liciti pot expressar-se artísticament als murs del camp de futbol municipal. El jovent interessat només ha d'adreçar-se a l'espai jove L@Cova i obtenir un permís de sis mesos per pintar a l'espai habilitat.

Ja hi ha hagut els primers artistes interessats, que han realitzat la primera pintada regulada a les parets del camp de futbol. El col·lectiu grafiter es caracteritza per respectar l'obra del gremi. És a dir, que un grafiti no serà tapat per un altre.

A més, només es pot obtenir el permís per pintar amb el compromís de no realitzar cap grafiti amb missatges discriminatoris, que atemptin contra els drets fonamentals, o bé de caràcter polític o publicitari.
 
 
El regidor d'Infància i Joventut, Josep Anton Tripiana, ha explicat la importància de regular l'art urbà: "L'objectiu d'aquesta iniciativa és oferir espais d'expressió cultural juvenil i, alhora, dignificar la zona, en aquest cas, es dignifiquen els murs del camp de futbol".

Tripiana ha apuntat que aquesta primera proposta és una prova pilot, que si funciona, s'ampliarà a altres zones del municipi que necessitin una adequació.

Borsa de grafiteres

Des del servei de Joventut engeguen aquesta iniciativa per fomentar la comunitat jove del municipi. El treball en xarxa i l'aprenentatge participatiu seran les claus de la cohesió i, per aquest motiu, es pretén crear una borsa de persones grafiteres amb tot el col·lectiu que participi d'aquest projecte.

En cas que es detecti la necessitat de crear un grafiti al municipi es farà servir aquesta borsa per a la contractació d'un artista.
Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai