Bigues i Riells prepara un cap de setmana de Carnestoltes atapeït d'activitats per tots els gustos. Dissabte hi haurà la tradicional escudella popular i la rua de Carnestoltes, que coincidiran amb la diada del soci de la Penya Blaugrana de la Vall del Tenes a Bigues. Diumenge, a Riells del Fai s'organitza el colofó de la festa amb una cercavila de disfresses.
Dissabte 2 de març, quatre colles prepararan escudella des de trenc d’alba. Cadascuna a la seva manera, amb els seus ingredients però totes de molta qualitat i en quantitat, aproximadament uns 250 litres d'escudella per grup.
L'Ajuntament de Bigues i Riells subvenciona els ingredients de l'escudella, que s'han de comprar als comerços del municipi, i disposa les estelles de llenya per poder-la coure hores i hores, fins a les 13 hores, quan repartiran l'escudella a la plaça Miquel Bosch.
El Casal d’Avis El Bon Caliu i la Coral Amarant prepararan escudella barrejada com la de les cases de pagès, amb vedella, mandonguilles i verdures trinxades ben petites; carn d'olla i caldo al mateix recipient amb fideus, arròs i cigrons. Pel que fa la colla dels Pelacanyes, repartirà escudella amb galets, cigrons, pollastre, gallina, careta de porc, botifarra, mandonguilles i verdura. Quant els Saligardes,couran la carn amb les tradicionals bosses de reixeta i deixaran triar als participants els complements pel caldo, qui vulgui més botifarra, així serà i qui prefereixi més verdura igualment.
Finalment, el Cineclub Bigues i Riells oferirà caldo i carn d'olla per separat; la seva serà una escudella amb molts ossos de vedella i de ranci, amb xai, pollastre, botifarra, vedella, julivert, galets, cigrons i verdures. L'escudella que els sobri la duran al Santuari de Puiggraciós perquè les monges la facin arribar a la gent necessitada.
Les quatre colles organitzadores consideren preparar l'escudella popular un plaer i una tradició. Per en Jaume Vilaregut, President del Casal d'avis, aquest esdeveniment és "un d'aquells costums que no es poden deixar perdre" i per en Pep Solà, voluntari expert en cuinar per a regiments, és una iniciativa fantàstica perquè "fa poble".
Pel que fa als Pelacanyes i als Saligardes troben que és "una manera de seguir donant vida a les associacions i així contribuir a una tradició que fa el Carnestoltes de Bigues i Riells únic". I pel Cineclub, segons en Ramon Chiva, és un bon "màrqueting pel poble i un recurs per recordar com es menjava abans i d'on venim".
Ara fa tretze anys es va decidir que Bigues i Riells entrés en els pobles que segueixen la tradició de l'escudella per Carnestoltes. Els pioners van ser el Casal d'Avis i la Coral Amarant i la iniciativa que van engegar es manté fins avui més viva que mai.