Comunicat d'activació del Neucat en fase d'ALERTA

26/2/2018
Davant les prediccions de la Direcció General de Protecció Civil, el proper dimarts i dimecres es preveuen nevades generalitzades a Catalunya.
Es comunica que en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya s'ha activat el Pla especial d'emergències per nevades a Catalunya en fase d'ALERTA.

Es mantenen les previsions de nevades generalitzades a Catalunya des d'avui fins el dimecres.

Començarà a nevar a partir del migdia cap al nord-est i s'anirà estenent a la resta del territori des de la tarda. La cota de neu serà entorn els 200 metres amb tendència a baixar fins el nivell del mar. Els gruixos acumulats seran de més de 10 cm al Prepirineu, al nord de la depressió Central i a la serralada Transversal.

Demà les nevades es mantindran de forma extensa, es preveuen gruixos al litoral d'entre 0-3 cm i a la resta del territori es registraran d'entre 3 i 10 cm. Cal destacar que al Prepirineu es podran superar els 20 cm.
El dimecres l'episodi s'allargarà fins la tarda. A partir de mig matí la cota de neu anirà pujant progressivament de sud a nord. Excepte al vessant sud del Prepirineu on les nevades persistiran fins la tarda.

Segons el mapa de risc de NEUCAT, hi ha probabilitat molt alta de nevades al Vallès Oriental des de demà al migdia fins al migdia de dimecres.
Recomanem estar pendents de la pàgina web de l'Ajuntament per si hi ha algun canvi.