El Consell Veïnal de Bigues i Riells del Fai tracta les emergències

17/6/2022
Les persones participants van conèixer i debatre els protocols en cas d’emergència al municipi.
L’11 de juny es va celebrar la cinquena sessió del Consell Veïnal de Bigues i Riells del Fai, des de la seva represa. Una vintena de persones es va aplegar al local social dels Saulons d’en Déu per conèixer i debatre la gestió de les emergències al municipi.

A la trobada, hi va assistir població general i entitats veïnals, en representació de Can Barri, Can Fabrera, Can Regasol, El Turó, Font de l'Alzinella, Manantials, Saulons d'en Deu i Castell de Montbui.

Per part del consistori hi van assistir la regidora de Participació Ciutadana i de Noves Tecnologies, Administració electrònica i Transparència, Margarida Fontcuberta, la cap de l’àrea de Serveis Territorials del consistori, el cap de la Policia Local i l’equip tècnic de la regidoria de Participació Ciutadana.

En la sessió, la cap de l’àrea de Serveis al Territori, Yolanda Hernández, va exposar el Document Únic de Protecció Civil Municipal (DUPROCIM). Aquest document, aprovat el 27 de maig del 2021 pel Ple de la corporació, és la guia de protocol per les emergències que puguin afectar el municipi.

Margarida Fontcuberta, regidora de Participació Ciutadana, ha valorat l’última sessió del Consell del curs: “Queda demostrada, un cop més, la importància d’acostar i contrastar la tasca ingent de l’ajuntament, en aquest cas, la preparació exhaustiva i amb detall que recull el DUPROCIM. Les i els membres del Consell van assabentar-se de les actuacions del consistori en cas d’emergència i també van conèixer quin paper hi ha de tenir la ciutadania”.

 
 
 
 
Fontcuberta ha insistit en posar en valor la capacitat del Consell Veïnal per “determinar quines informacions creu la ciutadania que són més necessàries conèixer i aporta noves estratègies per seguir fent-les arribar a tota la població”.
Aquesta sessió va ser l’última del curs i, al final de la jornada, es va fer una valoració global del Consell Veïnal, que va resultar molt positiva.

La regidora de Participació Ciutadana també s’ha mostrat satisfeta de la valoració del Consell per part de les membres: “Estem molt contents i tenim la voluntat de continuar desenvolupant i millorant el Consell per tal que continuï sent un espai participatiu, dinàmic i útil per a la ciutadania”.

Com participar-hi?

Qui s'hi vulgui afegir només ha d'enviar un correu a participaciociutadana@biguesiriells.cat indicant nom i cognoms, en quina zona del municipi resideix i explicar per què hi vol participar i què hi vol aportar.

Què implica participar-hi?

Formar part del Consell Veïnal suposa trobar-se cada dos mesos per treballar temàtiques que preocupin la població del municipi. Es requereix una participació mínima d'un any (un curs escolar), des del respecte i la tolerància.

Qualsevol persona habitant del municipi hi pot participar. Actualment, hi manca representació dels barris de Can Carreras, Font del Bou, Can Traver i El Rieral i dels barris de Riells del Fai. També hi falta participació de persones que viuen en masies o bé cases aïllades. També es busca una representació paritària i per això es fa una crida a les dones.