El Consistori amplia les mesures del Pla Municipal d'Emergències

16/3/2020
L’Ajuntament prioritza l’atenció telefònica de la població i aplica noves directrius de contenció pel coronavirus.


Consulteu tota la informació actualitzada sobre el Coronavirus aquí.
El Consistori manté el Pla Municipal d'Emergències i fa un pas més en el Pla de Contingència de l'Ajuntament de Bigues i Riells. Aquesta nova fase, en el marc de l’Estat d’Alarma, comporta un nou ordenament del personal municipal.

La major part de la plantilla romandrà a casa fent teletreball. El treball presencial només el farà un administratiu de cada àrea, les treballadores de l’OAC i la brigada, amb tasques de suport a Protecció Civil.

Prioritat a l’atenció telefònica

El personal administratiu serà presencialment a l’Ajuntament per reforçar la tasca de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania. Fins ara, el servei comptava amb dues extensions telefòniques. Ara, amb aquest reforç, n’hi haurà set per tal d’atendre a tothom.

Aquelles persones que truquin al Consistori seran ateses, se’ls demanaran les dades de contacte i l’assumpte de la consulta i es farà arribar la informació a l'àrea corresponent. Els tècnics municipals continuaran la seva tasca teletreballant, informats en tot moment de les necessitats de la població a través de l’OAC.

Per resoldre dubtes, es recomana contactar telefònicament amb la policia o bé amb l'OAC i amb el punt d'informació de Riells del Fai.

Serveis mínims, garantits

Els Serveis Socials estan donant cobertura a tots aquells serveis bàsics. Actualment es garanteixen els serveis del Rebost Solidari i d’atenció a la gent gran.


A mesura que vagi evolucionant el procés, els voluntaris de Protecció Civil i cossos de seguretat, en coordinació amb Serveis Socials, faran les tasques de subministrament de menjar i medicaments a aquells usuaris que tinguin dificultats per a desplaçar-se.

El Consistori agraeix les mostres de solidaritat de la població però anuncia que actualment totes les accions ja estan coordinades per l’Ajuntament, amb la col·laboració de Protecció Civil, per garantir la contenció de la pandèmia. Per això, es demana a la ciutadania informar de qualsevol necessitat i abstenir-se de serveis paral·lels.

Les mesures preventives i recomanacions produiran efectes des de la data de la seva aprovació i fins al 27 de març de 2020, vigència que podrà prorrogar-se en funció de l'evolució de la situació epidemiològica i de les indicacions de les autoritats sanitàries.