El consistori forma part de Singulars

8/2/2022
Un programa d’inserció laboral i de formació del jovent que ofereix un certificat oficial especialitzat i pràctiques.
L’Ajuntament de Bigues i Riells del Fai s’adhereix al programa Singulars de la Fundació Universitària Martí L’Humà. Aquest programa, subvencionat pel SOC, és un projecte dirigit a persones entre 16 i 29 anys que no estiguin treballant ni estudiant, per ajudar-les en el procés d'inserció laboral o retorn als estudis.

Aquesta iniciativa ofereix formació específica (certificat de professionalitat en comerç, logística i serveis sociosanitaris) i un acompanyament constant.

A l’Espai jove L@Cova s’informarà el jovent d’aquest programa, que és gratuït i els pot obrir portes al món laboral.

L’objectiu és empoderar el jovent en tres fases:

En la fase 1, es realitza un treball d’autoconeixement i coneixement del mercat laboral, llocs, sectors i tendències que permetrà definir un objectiu. professional orientador i uns objectius parcials.

 
 
En la fase 2, es farà una formació tècnico-professional centrada en l’àmbit del comerç, de la logística o bé dels serveis sociosanitaris. En aquesta part es treballarà l’increment competencial i el feedback a partir de visites a empreses, realització de pràctiques, col·laboracions amb entitats de caire social i la formació en competències transversals.

En la fase 3, s’orientarà la inserció laboral en l’àmbit dels interessos de cada persona jove i/o l’acompanyament per al retorn als estudis.

Com participar-hi?

Per formar part del programa caldrà superar l’entrevista de la Fundació com a mètode de procés de selecció. El jovent candidat ha d’estar inscrit al fitxer de Garantia Juvenil i com a demandants d'ocupació. En cas de no estar-hi les professionals els ajudaran a fer-ho en la primera trobada. Les entrevistes es faran a Can Font (Les Franqueses del Vallès) i Mordered (Granollers) durant el mes de març.

El programa es farà en horari de matí i/o tarda en sessions pactades i implica orientació en la realització del full de ruta personal fins el 31 d’octubre de 2022.
Les persones participants obtindran un certificat d’assistència i passaran a formar part de la borsa de treball de la Fundació.