Cuidar les persones cuidadores

14/11/2019
8 famílies de Bigues i Riells es beneficien del Grup de suport d’Ajuda Mútua
La realitat diària de moltes famílies del nostre municipi és la cura d’un familiar a casa. Els nous models de família i de vida, sovint deixen aquest fet de banda. Els Serveis Socials de Bigues i Riells amb la voluntat de dotar de recursos a les. famílies del municipi, han tornat a posar en marxa el Grup de suport d’Ajuda Mútua.

Es tracta d’un espai de relació de suport psicològic i d’intercanvi d’experiències i ajuda mútua entre persones cuidadores no professionals. És a dir, un grup de suport per evitar la sobrecàrrega emocional i física de la cura, conèixer altres persones en la mateixa situació, reduir la solitud i disminuir l’estrès.

 
 
El grup es troba, des del 7 d’octubre, cada dilluns de les 11.00 hores a les 12.30 hores, al Centre Cívic i Cultural el Rieral. Actualment, vuit famílies es beneficien d’aquest servei. Aquesta iniciativa neix de l’Associació de Familiars d’Alzheimer de Barcelona.

A més a més, des de la regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Bigues i Riells s’ofereix la possibilitat de deixar la persona dependent amb la treballadora familiar quan no tingui amb qui quedar-se i estarà fent activitats al casal.