Del 3 al 8 d'agost: Festa Major de Riells del Fai 2021!

28/7/2021
Torna la festa gran després la interrupció del 2020 a causa de la COVID-19.
Riells del Fai, enguany, sí que tindrà Festa Major. Des de la comissió de festes de Riells del Fai i l'Ajuntament de Bigues i Riells del Fai s'ha organitzat un ampli ventall d'activitats per a tots els gustos.

Del 3 al 8 d'agost les riellenques i els riellencs viuran la seva festa gran, després de la interrupció del 2020, quan la celebració es va haver de suspendre a causa d'un repunt de la COVID-19.

Què es farà?

L'exposició Instants de natura a Gallecs donarà el tret de sortida als actes festius el 3 d'agost, amb una mostra de fotografies fetes a l'espai natural a càrrec del fotògraf Sergi Canet i amb textos de Xesco Macià. L'exposició es podrà veure fins al 8 d'agost al Centre Cívic de Riells del Fai i durant tot el mes de setembre.

Dimecres 4 d'agost començarà el tradicional torneig de tenis taula i se celebrarà el tradicional pregó, enguany, en format cançó, a càrrec de Quim Vila. La nit acabarà amb l'habitual passejada nocturna, amb la col·laboració del Grup Excursionista de Bigues i Riells – Amics dels Cingles de Bertí (GEBRACB).

Dijous 5 d'agost, la pista poliesportiva serà l'escenari de l'espectacle familiar El Mêtre i del cinema a la fresca, amb la projecció de l'actuació de la Coral Sant Vicenç i del film El Joker.

Divendres 6 d'agost serà el torn dels tallers infantils, de l’audició de sardanes i del concert de l'orquestra Selvatana.

El 7 d'agost serà Sant Gaietà i se celebrarà la missa en el seu honor. Dissabte  arribarà un dels moments més esperats per a les riellenques i riellencs: la 7a baixada d'andròmines. Aquesta activitat clàssica de la Festa Major de Riells del Fai tindrà lloc al carrer Doctor Zamenhoff a les 11.00 hores. Per assistir-hi com a públic no caldrà reserva, només cal que s'inscriguin els participants.
 
 
La nit de dissabte serà per al foc i per als joves. D’una banda, a les 21.45 hores tindrà lloc l’espectacle del Ball de Diables de Bigues i Riells del Fai. Per aqeusta activitat no caldrà reserva però tampoc hi haurà participació del públic a causa de la pandèmia. De l’altra, Seyka Musik i Sweet Manguitos oferiran els concerts de música jove, amb la col·laboració de La Figa.

Diumenge 8 d'agost, el taller de circ de TusiKcirc, l'espectacle pirotècnic de Fai on fire i el concert dels Piano Bar tancaran la celebració.

Com es farà?

Amb total seguretat sanitària. L'Ajuntament de Bigues i Riells del Fai organitza la Festa Major amb totes les mesures necessàries per tal de garantir la salut de tothom. Per aquest motiu, d'una banda, totes les activitats requereixen inscripció prèvia i de l'altra, l'ús de la mascareta i la distància de seguretat entre persones seran obligatoris.

Tota la programació serà gratuïta, però podrà quedar alterada segons l'evolució de la COVID-19 i les recomanacions de les autoritats sanitàries.

Es recomana a la població que assisteixi amb antelació als actes, ja que el toc de queda no permetrà romandre a la via pública més enllà de les 1.00 hores.

A més, aquesta Festa Major també serà segura per a les dones i el col·lectiu LGTBIQ+, ja que hi haurà un Punt Lila i LGTBIQ+, la nit de dissabte, per atendre i mediar en agressions sexistes i conscienciar la població sobre les desigualtats existents en matèria de gènere en ambients festius.