Dia Internacional de la Dona

2/3/2021
El 8, 12, 19 i 21 de març, Bigues i Riells acollirà actes monotemàtics sobre el paper de les dones al món del tèxtil i en la poesia.
Des de la regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Bigues i Riells s'ha preparat una programació per al mes de març 2021 dedicada a la dona. Els actes començaran el 8 de març, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona. A les 13.00 hores es farà la lectura del manifest i la hissada de la bandera morada i es retransmetrà a les xarxes socials consistori.

Les activitats seguiran durant el 12 de març sota el títol: "Dona i mirada feminista". A les 19.30 hores hi haurà la presentació de dos llibres del món tèxtil al Teatre Auditori Polivalent. Assumpta Montellà explicarà el rerefons de la seva obra: El silenci dels telers i la biguetana, Núria Bellavista, explicarà el context i elaboració del seu llibre La Fàbrica Vella de Bigues.

A continuació, hi haurà un col·loqui de les autores moderat per la regidora d'Igualtat, Mayte Escobar. Per participar en aquesta activitat caldrà inscripció prèvia a través del portal entrapoils.com.

 
 
El 19 de març es projectarà la pel·lícula "Terra de telers" de Joan Frank Charansonet a les 20.00 hores al Teatre Auditori Polivalent, en el marc del Cicle Gaudí. El Cineclub organitza aquesta activitat i vendrà entrades, 30 minuts abans, al Centre Cívic i Cultural el Rieral. Caldrà pagar les entrades en efectiu (4,50 euros la general i 3 euros amb carnet jove). Es poden reservar entrades per telèfon (606612232/619247615) o bé a través del correu electrònic (cineclubbigues1@gmail.com).

L'últim acte serà el 21 de març, quan es farà públic el veredicte del IV Concurs de poesia Premi Pili Canillas, coincidint amb el Dia Mundial de la Poesia. A més, hi haurà l'actuació del grup Afrau, format per Laura Garriga i Carles Riba, que tocaran peces de cantautores reivindicatives i recitaran poemes musicats. L'acte serà a les 18.00 hores al Teatre Auditori Polivalent i caldrà inscripció prèvia a través d'entrapolis.com.