Èxit de participació en la 10a Fira de l’Oli Vera i el 8è Mercat del Pa Artesà

24/3/2022
Més de 1.000 persones van estar a la plaça del Trull atretes per una trentena de parades dedicades a l’oli i al pa de màxima qualitat, produïts al Vallès Oriental.
Tant l’Ajuntament de Bigues i Riells del Fai com el Consell Comarcal del Vallès Oriental i les productores i productors han valorat la 10a Fira de l'Oli Vera i el 8è Mercat del Pa Artesà com un èxit. El miler de persones assistents n’és una prova.

El 19 de març, el conseller de Turisme, Àlex Valiente; l’alcalde de Bigues i Riells del Fai, Joan Galiano, i el regidor de Promoció Econòmica i de Turisme, Toni Verdugo, van visitar la fira per conèixer personalment les propostes dels 27 paradistes.

El conseller de Turisme, Àlex Valiente, va assegurar que “per obtenir la marca de qualitat Oli Vera del Vallès s'estan fent analítiques que ens confirmaran que tenim el millor oli de tot el món”.

L’alcalde de Bigues i Riells del Fai, Joan Galiano, va qualificar l’oli Vera com “un producte molt singular, únic i d’una qualitat extrema”.
El regidor de Promoció Econòmica i de Turisme, Toni Verdugo, va explicar la importància de la fira: “Aquesta és una plataforma per poder difondre un producte excepcional i hem volgut celebrar els seus deu anys a l’engròs, amb atraccions per a tots els gustos”.

El públic visitant va valorar la qualitat dels productes de la fira i va poder gaudir d’un esmorzar de forquilla a càrrec de Cas-solà, que va esgotar les existències.
 
 
L’èxit de la fira també es va demostrar amb activitats com el showcooking a càrrec del Gremi d’Hoteleria del Vallès Oriental., que va registrar una alta afluència, així com l’homenatge a Pep Salsetes, un dels impulsors de la fira ara fa deu anys, que va rebre un obsequi commemoratiu, en forma de setrill.
Formació tècnica i jornada gastronòmica per a professionals

El 17 de març van començar els actes de la fira, amb un tast sensorial i gastronòmic a càrrec de Rosa Maria Pérez de la Masia can Viver, a la biblioteca, per descobrir com l’oli potencia el gust dels aliments i amb quins productes marida millor, a càrrec de la Masia de Can Viver.

El 18 març, el Teatre Auditori Polivalent va acollir una jornada tècnica sobre l’oli Vera amb l’assistència d’una vintena de persones, que es pot recuperar al canal de You Tube del consistori.

Una trobada gastronòmica, en què van participar una trentena de persones entre restauradors/es, productors/es i representants de l’administració, que van poder gaudir de les diferents elaboracions amb oli Vera del restaurant El Molí de la Torre, va posar punt i final a la 10a Fira de l'Oli Vera i al 8è Mercat del Pa Artesà, dilluns 21 de març.
Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai