Èxit de participació al taller d'apoderament femení

11/6/2018
El Centre Cívic i Cultural de Riells del Fai va acollir, el 8 de juny, un acte participatiu que oferia eines per treballar l'autocura, la relaxació i la llibertat a través de l'autoconeixement.
25 dones van sortir del Centre Cívic i Cultural de Riells del Fai apoderades, el divendres 8 de juny. El taller de la Fundació Aroa, a través de la Diputació de Barcelona, va oferir, a les participants, dues hores d'escolta de les pròpies necessitats. L'objectiu d'aquesta activitat era conscienciar les assistents de la pressió i conseqüències que exerceix la societat patriarcal en la salut de les dones.

El taller va ser de treball vivencial, cadascuna de les participants partia de la seva experiència per realitzar una tasca individualitzada per reconèixer les pròpies necessitats. L'apoderament busca alliberar la dona de les responsabilitats imposades per la societat perquè pugui pensar només en ella.
Les eines d'autocura es basaven en treballar la feminitat amb perspectiva de gènere i crear una xarxa de dones al territori per fer-se suport. El taller va aplegar dones de totes les edats que es van poder escoltar en un ambient relaxat i molt participatiu. El missatge final de l'activitat parlava de l'estima d'una mateixa i de la responsabilitat de cadascú de vetllar pel seu benestar.