La Festa Major de Bigues escalfa motors amb una jornada intergalàctica

28/6/2018
Star Wars va omplir la Plaça Miquel Bosch amb la seva ciència-ficció gentilesa de Singularments.
Ahir, dimecres 27 de juny, van començar els actes previs de la Festa Major de Bigues 2018. La captació de sang, organitzada per l'Associació de Donants de Sang del Vallès Oriental i Banc de Sang i Teixits, va ser el primer acte de la tarda. Seguidament, va ser l'hora de la Guerra de les Galàxies. Singularments va organitzar una tarda temàtica en homenatge a la mítica saga de George Lucas.

Star Wars va aterrar a la plaça Miquel Bosch omplint tots els racons amb la seva història. Des de les 18.00 h es va poder jugar a jocs en línia, com ara Lego Star Wars: El Despertar de la Força, i també es van poder elaborar naus espacials amb tècniques de papiroflèxia i materials reciclats. L'estrella de la tarda va ser el photocall intergalàctic, on els valents que es van disfressar dels protagonistes d'Star Wars van poder aconseguir un dels mocadors del Ball de Diables, creats per l'associació de comerciants BIRCA, només compartint la fotografia estel·lar a través d'Instagram.

Bigues i Riells ja té tresors amagats


Cap a les 20.00 h es van presentar els primers tresors de geocatching de Bigues i Riells. És a dir, que a partir d'ara el municipi és part del joc mundial de geolocalització de tresors. Els premis per aquells que descobrissin l'amagatall dels tresors a través de coordenades van ser, en la línia temàtica de la jornada, cinc còmics de la Princesa Leia. Els participants van valorar l'activitat molt positivament pel fet de poder generar tresors al municipi i la van definir com "una molt bona manera de fer participar tan els grans com els petits".
Un flashmob amb coreografia de renom internacional


La recerca del tresor va donar pas al Singulardance Allstars, un flashmob popular a càrrec d'Ivan Ramiro, el ballarí biguetà, membre del grup Progenyx, que representarà a Espanya el Campionat Mundial de Dansa d'Arizona, i que acompanyarà la famosa cantant Dua Lipa en la seva gira mundial. Ramiro va proposar una coreografia senzilla però divertida als participants de la jornada, que la van executar entre rialles. El ballarí va voler expressar el seu compromís amb l'entitat: "Tothom té dret a gaudir del ball, quan m'ho van proposar no m'ho vaig pensar dues vegades".


La projecció de la pel·lícula Star Wars episodi VIII: Els últims jedi, amb la col·laboració del Cineclub, va posar el punt final a la jornada intergalàctica més solidària.


Els assistents a la jornada es van mostrar satisfets, com Blanca Arias: "Hem vingut a passar una tarda divertida amb els nens i ens ha encantat: hi ha hagut moltes propostes per totes les edats, ha sigut molt entretingut, sobretot les manualitats". O bé Pol Fontfreda: "M'ha semblat una bona manera de començar la Festa Major passant-ho bé amb els amics en un espai amb tantes coses a fer, sobretot els jocs en línia".


El Consistori ha donat ple suport a aquesta primera jornada de xerinola i en donarà a totes les que vindran. A partir d'avui, dijous 28 de juny, comença la Festa Major de Bigues en se amb el pregó. L'Ajuntament de Bigues i Riells desitja una molt bona Festa Major a tota la població i els visitants d'arreu.