Homenatge a domicili a la dona i a l'home més grans de Bigues i Riells del Fai

20/12/2022
L'alcalde i la regidora de Serveis Socials han visitat Francisca Rosa Sanahuja i Emmanuel Kruyer per fer-los el reconeixement.
L'Ajuntament de Bigues i Riells del Fai ha fet l'homenatge de la dona i l'home més grans del municipi, a domicili. La pandèmia va obligar la regidoria de Serveis Socials a reinventar el tradicional àpat d'homenatge a la vellesa de Bigues i Riells del Fai, durant el qual es feia l'habitual entrega del reconeixement a les persones de més edat.

Arran de la pandèmia es van iniciar els àpats a la carta per retre homenatge a aquest col·lectiu. D'aquesta manera, s'han enviat vals per dinar a totes les persones majors de 65 anys empadronades a Bigues i Riells del Fai.

Aquest format ha permès, per segon any consecutiu, arribar a moltes més persones, ja que el fet de regalar dinars individuals permet repartir fins a 1.500 xecs, cosa que hagués estat impossible en el format anterior, degut a l'aforament dels restaurants.

Així doncs, no hi havia un acte marc per tal de fer entrega de l'obsequi de reconeixement. Per això, l'alcalde de Bigues i Riells del Fai, Joan Galiano, i la regidora de Serveis Socials, Mayte Escobar, han decidit visitar els reconeguts i fer-los entrega del premi a domicili.
 
 
Divendres passat van visitar Francisca Rosa Sanahuja, a qui van reconèixer els seus 98 anys, i Emmanuel Kruyer, a qui també van fer entrega d’un obsequi pels seus 94 anys.

Joan Galiano, alcalde de Bigues i Riells del Fai, s'ha mostrat molt orgullós de "tenir la nostra gent gran tan ferma". Galiano ha definit cada visita com una lliçó sobre què és important a la vida.

Mayte Escobar, regidora de Serveis Socials, ha explicat el valor d'aquesta tasca: "Per mi, accions com aquesta donen sentit a la política".

La dona i l'home més grans del municipi han rebut dues litografies d’edició limitada de l’església de Sant Vicenç de Riells del Fai i de Sant Pere de Bigues i un lot de productes locals d’alta qualitat pensant en les festes de Nadal.
Francisca Rosa Sanahuja de 98 anys.

Francisca Rosa Sanahuja de 98 anys.

Emmanuel Kruyer amb la seva parella catalana.

Emmanuel Kruyer amb la seva parella catalana.

Entrega de l'obsequi de reconeixement a Emmanuel Kruyer.

Entrega de l'obsequi de reconeixement a Emmanuel Kruyer.

Entrega de l'obsequi de reconeixement a Francisca Rosa Sanahuja.

Entrega de l'obsequi de reconeixement a Francisca Rosa Sanahuja.

Obsequi.

Obsequi.

Obsequi.

Obsequi.