Inauguració del nou espai jove L@Cova

Bigues i Riells ja compta amb un equipament pensat en clau de polítiques de joventut.
L'Ajuntament de Bigues i Riells ha fet una forta aposta per dotar el municipi amb un espai que respongui a totes les necessitats del jovent i diumenge, 20 de desembre, es va inaugurar la nova L@Cova.

El Consistori volia donar a l'equipament la notorietat que es mereix i per això va convidar a l'acte el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani Lesfar, la directora general de Joventut de la Generalitat, Laia Girós, i la coordinadora territorial de Joventut de la Generalitat, Laura Ribalaiga.

L'alcalde de Bigues i Riells, Joan Galiano, el regidor d'Infància i Joventut, Josep Anton Tripiana, i el regidor d'Urbanisme, Xavier Torre-Marin, van conduir l'acte. A més, l'arquitecte Oriol Marín i l'arquitecta tècnica Rosa Romero, del despatx d'arquitectura i urbanisme Aquidos, van fer una explicació del projecte.

Una trentena de persones van assistir a l'acte, diumenge passat, a la nova Cova, ubicada al rovell de l'ou de Bigues, al parc de Can Badell, ben a prop del pavelló municipal d'esports i del Centre Cívic i Cultural el Rieral.

Després de la rebuda institucional de les autoritats, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani Lesfar, va signar el llibre d'honor, va descobrir la placa d'inauguració i va oferir un parlament.

L'equip de govern de l'Ajuntament de Bigues i Riells també va oferir un parlament i va fer entrega, al conseller, a la directora general i a la coordinadora territorial d'un regal institucional.

Seguidament es va poder visitar el nou equipament en grups reduïts i contemplar una exposició commemorativa, il·lustrant l'aportació del jovent a la societat.

 
 
Un equipament pioner

La nova Cova és un projecte del despatx d'arquitectura i urbanisme Aquidos. Oriol Marín, arquitecte i un dels socis del despatx, en destaca la voluntat principal: donar resposta a les necessitats del jovent de manera sostenible, versàtil i saludable.

Veient el nou espai queda clar que Aquidos ho ha aconseguit. L'equipament és verd i funcional. Consta d'una zona de tallers divisible, un espai de lectura i informàtica, una sala polivalent, una terrassa i diversos magatzems. El resultat és un equipament de 300 m² que es pot sectoritzar per donar servei a usos diversos simultàniament. El nou casal està pensat des de la perspectiva de l'usuari i és respectuós amb l'entorn.

De fet, es tracta d'un edifici intel·ligent i ecològic, que s'ha construït aprofitant el desnivell natural per aconseguir un aïllament natural de l'exterior. També hi ha ventilació creuada i l'edifici queda integrat al paisatge del parc. La nova Cov@ permet un estalvi energètic anual de 5.000,00 €, a través de l'aprofitament d'energia, amb sistemes com la captació de llum i d'escalfor mitjançant la façana.

La concepció de l'equipament també contempla la cura de l'entorn natural disminuint l'efecte illa de calor, fomentant la vegetació autòctona en el sotabosc i les pèrgoles vegetals, així com aprofitant l'aigua de pluja per al reg. A més, els materials emprats en la construcció de l'edifici responen a un criteri ambiental de compra Km0, i es minimitzen els derivats del petroli i la presència de COVs (compostos orgànics volàtils).

Aquidos ha comptat amb la col·laboració de la consultora energètica i ambiental Dekra, per assegurar que la nova Cov@ compleixi sobradament amb la llei de reducció de consum energètic d'equipaments públics. A més, l'edifici ha obtingut la Certificació Verde de 4 fulles, el màxim assolible, atorgat pel Green Building Council (GBC). Els treballs d'execució els ha dut a terme Món Vertical SALU per 415.242,63€.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. Al continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra Política de galetes