Jornades Europees de Patrimoni 2022

29/9/2022
Bigues i Riells del Fai s'adhereix a la iniciativa amb dues visites guiades, una al jaciment ibèric de Puiggraciós i l'altra al Castell de Montbui.
Dissabte, 8 d'octubre, comencen les Jornades Europees de Patrimoni (JEP) a Bigues i Riells del Fai i a tota Catalunya. L'Ajuntament s'afegeix a la iniciativa amb una visita guiada al jaciment ibèric de Puiggraciós i una altra, al Castell de Montbui.

Per participar a les activitats proposades per les JEP caldrà inscriure-s'hi prèviament a través d'entrapolis.com, ja que les places són limitades.

Jesús Cano, regidor de Patrimoni, ha explicat l'objectiu de les Jornades: "A Puiggraciós es mostrarà l'evolució dels treballs d'arqueologia realitzats i visitar el Castell de Montbui servirà per reafirmar-lo com un dels grans valors patrimonials de Bigues i Riells del Fai".

 
 
La primera activitat tindrà lloc dissabte 8 d'octubre, a les 9.00 hores, a l'església de Sant Pere i Sant Pau de Bigues. Aquest serà el punt de sortida de la caminada que anirà fins al cim de Puiggraciós. La ruta serà possible gràcies a la col·laboració del GEBRACB. Un cop a dalt del cim, a les 11.00 hores, Marc Guàrdia, director de l'excavació del poblat ibèric, farà la visita guiada al jaciment. Qui no vulgui fer la caminada podrà fer únicament la visita guiada, només caldrà indicar-ho a la inscripció.

La segona activitat es farà diumenge 9 d'octubre, a les 11.00 hores, al Castell de Montbui. El tècnic de patrimoni de Bigues i Riells del Fai oferirà una visita guiada al conjunt monumental del Castell de Montbui i a l'ermita de Sant Mateu de Montbui.

Coincidint amb les Jornades Europees de Patrimoni i el 150è aniversari del naixement de Francesc Maspons i Anglasell, el 8 d’octubre es representaran les Llegendes de Bigues i Riells del Fai a la masia de can Maspons, a les 20.30 hores.