L’Escola de Persones Adultes de la Vall del Tenes inaugurada

5/12/2018
Dissabte 1 de desembre, la Mancomunitat de la Vall del Tenes va celebrar l'acte inaugural del centre amb una seixantena d'assistents.
La Mancomunitat de la Vall del Tenes va inaugurar l'Escola de Persones Adultes de la Vall del Tenes dissabte 1 de desembre al migdia. Una seixantena de persones va assistir a l'acte presentat per la directora general de serveis de la Mancomunitat, Tere Rovira.

Joan Galiano, president de la Mancomunitat i alcalde de Bigues i Riells; Ignasi Simón, alcalde de Lliçà d’Amunt; Francesc Bonet, alcalde de Santa Eulàlia de Ronçana; Núria Banegas, en representació de l’alcalde de Lliçà de Vall, Xavier Serrate, i Èrika Cabrera, directora del centre, van presidir l'acte.
També van assistir a la presentació el director de Serveis Territorials d’Ensenyament del Maresme i del Vallès Oriental, Pere Masó; el gerent de Serveis d’Educació de la Diputació, Jordi Plana; els regidors d’educació dels quatre municipis; tècnics; docents; alumnat, i familiars de l’Escola de Persones Adultes de la Vall del Tenes (EPAVT).

Els parlaments

Pere Masó, director de Serveis Territorials d’Ensenyament del Maresme i del Vallès Oriental, va definir la inauguració de l’EPAVT com "el fruit de l’esforç i la cooperació per donar resposta a una de les necessitats més importants: l’educació permanent al llarg de la vida".
Jordi Plana, gerent dels Serveis d’Educació de la Diputació de Barcelona, va destacar el paper clau de l'escola com "un servei mancomunat sorgit de la coordinació entre la Diputació de Barcelona i els tècnics i polítics per engegar un projecte cabdal com l'EPAVT".

Joan Galiano, president de la Mancomunitat, va intervenir per agrair la col·laboració de tots els actors que han fet possible el projecte de l'EPAVT.
 
Galiano va fer una menció especial a l’alcalde de Lliçà d’Amunt, Ignasi Simon, "per la seva confiança en la Mancomunitat, per dur a terme de forma comuna un projecte que inicialment era municipal" i per "la cessió i adequació de l’espai per tal que l’escola estigués a punt".
Èrika Cabrera, directora del centre, va valorar molt positivament la implicació de l'equip i va anunciar que "l’objectiu de l’EPAVT és arribar a tota la ciutadania de la Vall del Tenes que tingui necessitats educatives amb un projecte proper, enfocat a l’atenció personalitzada".
A més, dos alumnes de l’escola, David Santos i Javi Parravan, van donar les gràcies a la Mancomunitat per "l’esforç de crear una escola per a les persones adultes de la vall" i a l’equip del centre "pel suport rebut en la seva experiència personal".
La cloenda

Seguidament, Júlia Pascual, alumna de l’Escola de Música de la Vall del Tenes, va fer una actuació musical d'alt nivell per tancar els parlaments. Per acabar, Joan Galiano, president de la Mancomunitat, va donar per inaugurada l'escola, oficialment, amb la descoberta de la placa commemorativa.

Una visita a les instal·lacions i un aperitiu van cloure la inauguració de l'Escola de Persones Adultes de la Vall del Tenes.

*Trobareu les fotografies de la jornada al Flickr de l'Ajuntament de Bigues i Riells.