L’espai jove L@Cova rep un nou guardó

9/11/2021
L’edifici ha estat reconegut amb el Premi Catalunya Construcció.
El nou espai jove L@Cova suma un nou reconeixement com a edifici sostenible i de baix cost. L’equipament ha estat guardonat amb un dels premis Catalunya Construcció.

Aquests guardons van més enllà dels valors arquitectònics dels projectes de referència i posen l’èmfasi en la qualitat de l’obra construïda, els mètodes i processos d’execució i en la tasca professional duta a terme pels equips tècnics, que sovint tenen una composició multidisciplinària.

L'objectiu d'aquests premis que convoca el Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Barcelona (CAATEEB) és reconèixer l'esforç dels equips de professionals i empreses que, amb la seva tasca, contribueixen a millorar la qualitat, la gestió, la sostenibilitat, la innovació i la seguretat de la construcció.

El jurat de la XVIII edició dels Premis Catalunya Construcció 2021 ha triat 5 obres guanyadores d'entre 101 candidatures. Oriol Marin, soci i gerent de projectes d’Aquidos, recollirà el premi en la categoria de Rehabilitació Funcional per la rehabilitació del Casal de Joves La C@va de Bigues i Riells del Fai, el 19 de novembre.

Per què ha guanyat?

L@Cova actual és fruit de la voluntat de construir un edifici caracteritzat per la contenció i eficiència tant pel que fa a la inversió inicial com a la despesa d'ús i manteniment posteriors.

 
 
Un eix longitudinal principal, que s'adapta a la topografia del terreny, defineix l'edifici que s'obre i s'orientaal sud, aprofitant la incidència solar a l'hivern per al condicionament tèrmic interior, així com una permanent il·luminació natural de les diferents estances.

L'obertura d'un pati interior longitudinal i semienterrat, encarat a la façana, permet la ventilació, renovació i refrigeració de l'aire interior, per l'efecte xemeneia i la convecció que es genera.

Cinc fronts de façana són captadors solars tipus Trombe, amb cambra d'aire i sistema de ventilació interior que permeten mantenir l'edifici amb una temperatura superior a l'exterior durant l'hivern. La façana inclou pèrgoles vegetals integrades en el conjunt arquitectònic amb plantacions de fulla caduca, així com sistema d’aïllament exterior, que donen resposta a les diferents èpoques de l'any.

El jurat ha valorat, sobretot, la capacitat de recuperar sistemes constructius pràcticament oblidats i que segueixen sent vàlids en el temps actual.

La contenció econòmica en el desenvolupament del projecte, la implicació del consistori, així com l’èxit obtingut en la resposta dels joves usuaris, també han estat molt ben valorats pels membres del jurat.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. Al continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra Política de galetes