L'Ajuntament de Bigues i Riells presenta el PAE 2018

21/6/2018
El Consistori ha elaborat el Programa d'Activitats d'Ensenyament per al pròxim curs i el Consell Escolar Municipal ja l'ha aprovat.

Des de la regidoria d'Ensenyament, l'Ajuntament de Bigues i Riells ofereix als centres educatius, a les associacions de pares i mares i a les entitats del municipi un programa d'activitats complet per a cadascun dels àmbits de l'educació.
El Consistori, cada curs, proposa un plec d'activitats per treballar aspectes concrets de la cultura, de la salut, de la igualtat, de l'esport, de la joventut, de l'educació, del medi ambient i de la seguretat ciutadana al municipi.

El Programa d'Activitats d'Ensenyament per al curs 2018-2019 s'ha presentat al Consell Escolar Municipal i ja s'ha aprovat, a tres mesos del nou curs. El PAE proposa més de setanta activitats als centres, que tant les poden tirar endavant pel seu compte com requerir que el personal de l'Ajuntament porti a terme les
activitats als centres.

La regidora d'Ensenyament ha destacat les cartes obertes que inclou el PAE: "Aquest recurs, que es troba a cadascun dels programes, busca oferir una via als centres perquè comuniquin a l'Ajuntament quines són les seves necessitats educatives".

Mayte Escobar, regidora d'Ensenyament, ha presentat el PAE del curs vinent en roda de premsa. Escobar ha assenyalat el concepte de comunitat educativa com a eix vertebrador de les accions de la regidoria. La voluntat que tot el municipi sumi per educar els infants i joves es desprèn del Programa d'Activitats Educatives, que va dirigit als centres escolars però també a les entitats.
El Programa d'Activitats Educatives 2018-2019 presenta una vuitantena d'activitats totalment subvencionades pel Consistori. Aquestes són les novetats d'enguany:
-Una excursió des de Riells del Fai fins a Bigues passant pels Cingles de Bertí.

-El pla de lectura de la Biblioteca, els professionals de l'equipament visiten les escoles per fer-hi laboratoris de lectura de contes.

-Una xerrada per als pares dels nens que començaran P3 a càrrec de les psicòlogues municipals. La conferència busca transmetre la pauta per acomiadar-se dels infants i garantir un inici d'escolaritat normalitzat.

-Una exposició sobre assetjament escolar, realitzada per la Regidoria de Joventut i el PPD.

- Els nens de P2 de la Puput visiten les aules de P3 que ocuparan a les escoles El Colomer i El Turó per tal de familiaritzar-se amb l'entorn.

-El nou servei d'Escolta, Assessorament i Mediació en cas de conflicte i/o d'assetjament.

-Xerrades de trastorns alimentaris adreçades al Cicle Superior de l'escola El Colomer i de l'escola El Turó i a l'Institut IES Maria de Bell-Lloc.