L'Ermita de Sant Bartomeu acull el penúltim concert del III Festival Internacional de Música Clàssica

12/7/2018
El clavicèmbal va encuriosir la seixantena d'assistents, Jordi Ribell va explicar didàcticament el funcionament de l'avi del piano.
Gaudir de les peces de Bach, el màxim representant del Barroc, entre les parets d'una ermita del segle XI. Això va poder fer la seixantena de persones que va acudir al penúltim concert del III Festival Internacional de Música Clàssica de Bigues i Riells, diumenge 8 de juliol: l'Ermita de Sant Bartomeu va acollir un concert de clavicèmbal a càrrec de Jordi Ribell i Serradell.


Sílvia Rovira, regidora de Cultura i principal impulsora del festival, s'ha mostrat satisfeta amb l'acte: "Ha estat molt didàctic i enriquidor, perquè el clavicèmbal es va deixar de fabricar durant un segle i mig –el XIX i part del XX–. Hem pogut tornar a sentir les melodies barroques en un entorn medieval privilegiat gràcies al clavicèmbal d'imitació barroca, que ens ha permès fer un viatge en el temps".


El clavicèmbal Jordi Ribell i Serradell va explicar cada peça al públic i en acabat, el funcionament de l'instrument. Els Amics de l'Ermita de Sant Bartomeu van oferir un pica-pica als assistents després de l'actuació.

Aquest concert de clavicèmbal precedeix l'última actuació del festival, que serà a càrrec de Josep Maria Roger Rebordós i es farà a l'Església de Sant Vicenç de Riells del Fai aquest diumenge 15 de juliol. L'instrument protagonista, llavors, serà el fortepiano, el pare del piano.