Els llibres, protagonistes indiscutibles de Sant Jordi a Bigues i Riells

26/4/2018
La Sargantana Diana de SingularMents i el primer petit llibre gegant de la biblioteca municipal van ser les estrelles de la Diada.
El 23 d'abril Bigues i Riells va viure la Diada de Sant Jordi amb alegria, amor per la cultura i fent comunitat. Totes les escoles del municipi, El Turó i El Colomer, i la llar d'infants municipal La Puput es van aplegar al parc Lluís Companys per celebrar plegats Sant Jordi. Pentina el Gat va amenitzar una tarda assolellada i farcida de danses i pessigolles entre un miler d'assistents.

L'alcalde de Bigues i Riells, Joan Galiano, la regidora d'Ensenyament, Mayte Escobar i la regidora de Cultura, Silvia Rovira, van fer entrega dels premis dels Jocs Florals 2018. Entre els guanyadors dels certàmens literaris de les escoles del municipi es va guardonar als millors escrits de la tercera edició amb una flor natural, l'englantina d'or i la viola d'argent. Laura Prat d'El Colomer i Judit Biedma d'El Turó van guanyar el primer premi, Lucia López d'El Colomer i Silvana Montpart d'El Turó van aconseguir el segon guardó, i Judith Guzmán d'El Colomer i Carme Vilà d'El Turó van merèixer el tercer. Hi va haver tant talent per premiar que el jurat va decidir atorgar un accèssit a l'Abril Juan.

També Bigues i Riells Comerç Actiu va atorgar el premi del concurs A l’Abril cada paraula val per mil a Elisabet Serra, Genís Valls i a Joel Galiano. La campanya s'ha dut a terme per a la promoció del comerç local en col·laboració amb el Consorci per la a normalització lingüística i desafiava els concursants a trobar la definició de 25 paraules voltant pels comerços del municipi.

El primer petit llibre gegant

Una cinquantena de persones de Bigues i Riells es van engrescar amb la proposta de la biblioteca municipal. Es tractava de confeccionar entre tots un llibre gegant. Els participants van haver d'elaborar textos i il·lustrar-los. El resultat és una obra molt rica i diversa, ja que les edats dels autors abasten des dels tres anys fins als quaranta-dos.

Marta Alòs, directora de la biblioteca municipal, s'ha mostrat molt satisfeta amb la primera edició del petit llibre gegant: "No esperàvem una resposta tan bona, amb tanta participació. Desitgem que l’any vinent continuem amb aquesta activitat que reivindica el llibre com a objecte cultural i de creació. En definitiva, un suport de comunicació entre tots nosaltres".
L'èxit de la Sargantana Diana

L'entitat SingularMents va presentar a la biblioteca municipal el seu nou producte de marxandatge fet amb el cor. El llibre La Segantana Diana, escrit per Sacri Murcia, membre de l'entitat, és una metàfora vital, on després de patir es pot ressorgir. L'alcalde de Bigues i Riells, Joan Galiano, i la regidora d'Ensenyament, Mayte Escobar van acompanyar i preguntar a les autores en la presentació del llibre que atraure una setantena de curiosos.

El V premi de Recerca Maria de Bell-lloc

Mario Faura Moreno i Xavier Comellas Pérez s'han endut el V premi de Recerca de l'Institut Maria de Bell-lloc. Faura va excel·lir en l'àmbit Científic tècnic amb el treball "Puc construir l'andròmina més ràpida" i Comellas, en l'àmbit d'Humanitats i Ciències Socials amb el treball "Organització i gestió d'esdeveniments esportius benèfics". Els guardonats van rebre el seu reconeixement al hall de la biblioteca municipal davant d'un públic intel·lectual i satisfet amb les noves generacions.

La regidora d'Ensenyament, Mayte Escobar, ha volgut destacar el valor dels actes de la Diada i el seu format:"Reivindiquem els actes de Sant Jordi com una manifestació i un reforç de la nostra cultura, de la nostra llengua i de la nostra identitat".Escobar recorda que el format de l'edició 2018 ha volgut "programar actes petits i seguits, per refermar la Comunitat Educativa i Associativa del municipi". Una de les apostes clares d'aquest Ajuntament.

L'alcalde de Bigues i Riells, Joan Galiano, també ha valorat positivament la jornada: "Agraïm la implicació en tots els actors en la Diada, que posa de manifest el compromís del municipi amb Sant Jordi i la cultura com a motor de la comarca".