No siguis gos! tanca amb més de 120 mascotes censades

2/2/2022
La campanya de la regidoria de Medi Ambient sobre la tinença responsable d'animals de companyia s'acaba amb èxit.
L'Ajuntament de Bigues i Riells del Fai va iniciar la campanya No siguis gos! al mes de juliol, amb l'objectiu de sensibilitzar les persones amb tinença d'animals de companyia.

Jesús Cano, regidor de Medi Ambient, va explicar l'objectiu de la campanya: "Volem que la població tingui clar que tenir un animal de companyia és una responsabilitat a llarg termini i que requereix el compliment d'un seguit de compromisos, tant amb l'animal com amb la societat".

La regidoria de Medi Ambient ha impulsat aquesta acció per posar sobre la taula diversos aspectes de la tinença responsable d'animals de companyia. Durant els mesos de juliol i agost s'ha pogut llegir a les pancartes i cartells del municipi: Aquest estiu no em deixis sense llar!. L'eix central d'aquesta fase de la campanya era el fet que l'abandonament constitueix un delicte i que té un cost molt elevat.

121 altes

Durant el mes de setembre, es va iniciar la segona part de la campanya: Censa'm a Bigues i Riells del Fai! A través de les pancartes, cartells i fulletons s'ha explicat a les persones propietàries d'animals de companyia que estan obligades a identificar els seus animals mitjançant un tatuatge o bé amb la implantació d'un xip.

En el cas de les persones que tinguin gats, gossos o fures, estan obligades a inscriure'ls al registre censal del municipi de residència habitual, un cop l'animal tingui tres mesos. En el cas dels gossos considerats potencialment perillosos, cal que paral·lelament al cens, se sol·liciti la llicència per la tinença de gossos potencialment perillosos.

 
 
Per tal d'incentivar el cens dels animals de companyia la regidoria de Medi Ambient ha obsequiat els propietaris dels animals de companyia censats amb un dispensador de bosses.

A més, es va instal·lar al Centre Cívic i Cultural el Rieral, un photocall per fotografiar els nous peluts censats a Bigues i Riells del Fai. Les persones propietàries han pogut fer una fotografia als seus animals i l'Ajuntament ha fet una publicació a les xarxes socials amb els nous animals de companyia censats al municipi.

Aquestes accions han obtingut un bon resultat, ja que des de l'inici de la campanya s'han censat 121 mascotes més a Bigues i Riells del Fai. 86 gossos i 35 gats ara ja consten al cens.

No siguis gos! també ha posat sobre la taula qüestions com ara l'abandonament de dejeccions fecals durant els mesos de desembre i gener.

Ara la campanya arriba a la seva fi visibilitzant una última qüestió: la importància de l'esterilització.

L'esterilització és una mesura efectiva per tal d'evitar la superpoblació i l'abandonament, sobretot de gats. A Bigues i Riells del Fai, hi ha un nombre elevat de població felina malgrat la tasca incansable del voluntariat pel control de colònies les felines.