Noves mesures per contenir la pandèmia

14/7/2021
El Govern aprova noves mesures restrictives per frenar la cinquena onada ocasionada per la COVID
Avui, 14 de juliol de 2021, la ja considerada cinquena onada de contagis obliga el Govern a fer marxa enrere i a aplicar noves mesures restrictives en pro de la salut pública.

Així, el sector de l’oci nocturn i de la restauració hauran de tancar portes a les 00.30 h.

Pel que fa a les trobades socials es tornen a veure reduïdes a un màxim de 10 persones, tant en àmbit públic com privat, en interiors i en exteriors, llevat que es tracti d’aquelles que constitueixen la bombolla de convivència.
En relació amb les activitats culturals només es podran dur a terme sempre que el públic romangui assegut, amb límit d’aforament, preveient un espai de 2,5 metres quadrats per persona i finalitzant a les 00.30 h, amb mitja hora per desallotjar les activitats musicals per les quals la normativa ja preveu aquest marge.
A més, queda prohibit menjar i beure al carrer.
D’altra banda, es recomana als ajuntaments que tanquin els espais públics (places, parcs i platges) entre les 00.30 h i les 6.00 h de la matinada.
Aquestes són les mesures que va decretat el PROCICAT abans d’ahir, per contenir l’expansió de la variant delta, que han entrat en vigor avui, un cop el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha validat la limitació de persones a les trobades, mesura que afecta els drets de les persones.
La Generalitat, a més, ja està preparant tota la maquinària per a sol·licitar de nou el toc de queda, si ho considera necessari.
Protocol en cas de contacte directe
Cal recordar que si rebem l’avís del Departament de Salut per haver estat en contacte directe amb una persona que ha donat positiu amb les proves per detectar la COVID-19, cal fer el confinament domiciliari de 10 dies encara que ens hàgim fet una PCR que tingui un resultat negatiu. Es tracta d’evitar qualsevol contacte amb altres persones durant els dies en què es podria arribar a desenvolupar el virus.