Els perills de sembrar llavors foranes

La Comissió Europea alerta que un frau en línia podria causar la introducció de plantes invasores, posant en risc la conservació de la biodiversitat dels ecosistemes i la sanitat dels cultius.
La Comissió Europea ha alertat les institucions sobre un nou frau del comerç digital, que consisteix en l'enviament de paquets petits amb objectes de poc valor a través de diverses plataformes de comercialització en línia per augmentar el posicionament de les empreses en aquests punts de venda. Aquesta tècnica es coneix com a Brushing.

Des del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) sol·liciten la col·laboració dels ens locals alertant dels riscos d'aquest nou frau. En alguns casos, el que s'està enviant són llavors foranes per a sembrar. És a dir, que en cas de rebre algun d'aquests paquets i plantar-ne les llavors, s'estaria causant un fort greuge mediambiental.

La possible introducció d'espècies de males herbes o plantes invasores posa en risc la conservació de la biodiversitat dels ecosistemes i l'entrada de llavors contaminades amb nous patògens (bacteris, fongs o virus) podrien afectar la sanitat dels cultius.

 
 
Què he de fer si rebo un d'aquests paquets?

En cap cas s'han de sembrar les llavors ni tampoc es poden llençar a les escombraries ni al medi natural. Cal fer arribar a l'Ajuntament de Bigues i Riells el paquet, entregant-lo a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania.

Un cop en mans de la regidoria de Medi Ambient, es comunicarà a l'Oficina Comarcal o als Serveis Territorials del DARP, per tal que el personal procedeixi a la seva recollida per poder realitzar una gestió segura i adequada del material.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. Al continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra Política de galetes