Prealerta per risc de nevades a Catalunya

3/2/2015
El Vallès Oriental es troba en situació de risc alt per nevades fins a els 18 h d'avui, passant després a risc moderat.
S’actualitza la situació de Prealerta del Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya
(NEUCAT) d’acord amb les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que se'n poden derivar.

D’acord amb la informació del Servei Meteorològic de Catalunya, es manté per avui dimarts dia 3 les nevades previstes al terç nord del país. La cota de neu baixarà progressivament fins als 300 metres al final del dia, tot i que al quadrant nord-est podrà baixar localment fins als 200 metres. Al sud del territori se situarà al voltant dels 400 metres. Les precipitacions seran localment en forma de ruixat i de calabruix.

Pel que fa a demà dimecres dia 4 es preveuen precipitacions al litoral i prelitoral central i sud, la cota baixarà localment fins a nivell de mar. Les precipitacions seran localment en forma de
ruixat i calabruix.

La distribució geogràfica del fenomen dins la zona avisada es preveu de caràcter local durant tot l’episodi.


Pel que fa a l’afectació viària, es manté tallada la circulació a la c-28 entre quilòmetres 37 i 49 (Port de la Bonaigua) i la c-142-b entre els quilòmetres 4 i 9 (accés al Pla de Beret). Així mateix, és obligatori l’ús de cadenes a la C-28 entre els quilòmetres 49 i el 56.

La situació de risc contemplada en aquest comunicat es donarà per finalitzada, sense necessitat d’una comunicació de tancament per part del CECAT, un cop acabi el període meteorològic especificat; sempre i quan no s’actualitzi la informació amb una nova comunicació.

Cal recordar que la situació de Prealerta no comporta l'activació del NEUCAT.
Adjuntem recomanacions de la Generalitat davant possibles nevades:

http://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/consells_autoproteccio_emergencia/riscos_naturals/nevades_glacades_i_onades_de_fred