Pressupostos Participatius de Joventut del 2022

28/1/2022
L'Assemblea Jove es diversificarà per adaptar-se a la pandèmia.
La 10a Assemblea Jove tampoc serà tradicional. La pandèmia de la COVID-19 farà que l'acte per decidir els Pressupostos Participatius de Joventut es flexibilitzi.

Enguany, hi ha dues convocatòries, la de persones de 12 a 17 anys i la de persones de 16 a 29 anys. Pel que fa a la convocatòria per les persones més joves, tenen temps per presentar les seves propostes fins el 7 de febrer al servei de joventut de L@Cova. Aquesta franja és la dels adolescents i per tant, l'equip de joventut anirà directament a l'institut durant la setmana del 14 al 18 de febrer.

És a dir, que la primera convocatòria els Pressupostos Participatius de Joventut del 2022 es decidirà a les aules. Com l’any passat, es faran les presentacions de propostes i la votació grupal al mateix institut Maria de Bell-Lloc, a l'hora de tutoria. En el cas dels joves de 12 a 13 podran votar, però no presentar propostes.

Pel que fa a la segona convocatòria, serà per les persones de 16 a 29 anys. En el cas dels joves de 16 a 17 anys no podran presentar propostes, però sí que podran votar. Aquesta franja té temps per presentar les seves propostes fins el 14 de febrer, al servei de joventut de L@Cova. Les votacions, tant grupals com individuals, es podran fer al nou espai jove L@Cova del 18 al 24 de febrer, en horari d'obertura (de dilluns a divendres des de les 17.00 fins a les 20.30 hores).

L’equip de la regidoria de Joventut farà campanya entre la gent jove per tal que s’animi a presentar propostes. Per qualsevol dubte o bé per fer arribar les propostes, es pot fer servir el correu elpunt@biguesiriells.cat o bé el telèfon 681238229. A més, es pot contactar presencialment amb l’equip a l’Espai jove L@Cova, situat al carrer camí de can Badell s/n de dilluns a divendres.

El 25 de febrer a la tarda se celebraran 10 anys de l’Assemblea Jove amb un acte festiu al Centre Cívic de Riells del Fai. Qui encara no hagi votat ho podrà fer allà mateix i al final de l’acte es revelaran els resultats dels Pressupostos Participatius de Joventut del 2022.
 
 
Josep Anton Tripiana, regidor d'Infància i Joventut, ha volgut destacar la importància de buscar la viabilitat de la celebració dels Pressupostos Participatius de Joventut del 2022: "Malgrat la gravetat de la situació sanitària que estem vivint cal que ens esforcem per trobar fórmules per poder continuar amb aquest projecte, perquè hi creiem i pensem que és essencial pel correcte desenvolupament democràtic de la nostra societat i per que és la punta de llança de les polítiques de joventut".

 
Quin és l'esperit dels PPJ?

La regidoria de Joventut de Bigues i Riells destina el 65% del seu pressupost per a activitats destinades a la participació ciutadana, a través de la implicació del jovent del municipi en la decisió de les activitats que s'organitzen per a la seva franja d'edat. L'objectiu és que la mateixa gent jove proposi, decideixi i lideri les activitats que es fan pels joves i decideixi algunes petites inversions.

Enguany, es destinaran 700,00 euros a les propostes de la primera convocatòria i 1.200,00 als de la segona. A més, la segona franja d’edat tindrà la possibilitat de demanar inversions de millora amb un cost de fins a 2.600,00 euros.

Adaptació a la crisi sanitària actual

Des de la regidoria de Joventut es treballa per no perdre el vincle amb el jovent malgrat les circumstàncies. És per això que s'ha adaptat aquesta edició dels Pressupostos Participatius i es duen a terme iniciatives per mantenir viu l'esperit col·lectiu.
Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai