Regulació de l’accés als gorgs de Riells del Fai

18/6/2021
El Consistori instal·la parquímetres als aparcaments de Mossèn Jaume Plans i de Viaplana.
Coincidint amb la revetlla de Sant Joan, l’Ajuntament vol posar en funcionament la nova regulació dels gorgs de Riells del Fai. Aquesta setmana s’han instal·lat dos parquímetres, un a l’aparcament de Mossèn Jaume Plans i un altre al de Viaplana.

Aquesta mesura busca regular els estacionaments dels vehicles de les persones que van a visitar els gorgs en els períodes estivals. L’objectiu d’aquesta actuació és evitar les aglomeracions i, sobretot, preservar l'entorn natural.

Les persones residents a Bigues i Riells del Fai que paguin l’impost de circulació al municipi no hauran de pagar la taxa. La resta de visitants hauran d’abonar 3,00 €. L'horari de pagament serà de les 8.00 a les 20.00 hores. En cas de no pagar la taxa marcada s’aplicarà una sanció de 26,00 €.

 
 
Funcionament dels parquímetres

A partir de la setmana que ve els aparcaments de Mossèn Jaume Plans i de Viaplana seran zones d’estacionament controlat de tiquet obligatori. És a dir, que tots els vehicles que hi estacionin hauran de dur el tiquet, encara que es tracti de vehicles de persones residents al municipi. De fet, qui no posi el tiquet s’exposarà a una multa.

Caldrà introduir la matrícula del vehicle al parquímetre. En el cas de les persones biguetanes i riellenques, sortirà el tiquet directament sense cap cost. Pel que fa als visitants hauran d’abonar 3,00 €.

L’estacionament només serà de pagament durant el període estival i, sobretot, en els pics de visites. Per tant, de l’1 al 30 de juny només es pagarà els caps de setmana, de l’1 de juliol al 31 d’agost es pagarà cada dia i de l’1 al 30 de setembre només es pagarà els caps de setmana. L'horari de pagament serà de les 8.00 a les 20.00 hores.