Reobertura dels accessos al camí fluvial i al Castell de Montbui

18/8/2021
L'Ajuntament de Bigues i Riells del Fai aixeca les restriccions als espais naturals del municipi després de l'elevat perill d'incendis forestals.
Bigues i Riells del Fai ja no es troba en el nivell 3 del Pla Alfa davant l'alt risc d'incendi forestal d'aquesta última setmana. La Generalitat de Catalunya ha desactivat avui el Pla especial d'emergències per incendis forestals (INFOCAT) que es trobava en fase d'alerta des de dimecres passat. Durant el dia d'avui i per la millora de les condicions meteorològiques, es passa a situació de prealerta.

Per aquest motiu, el consistori ha decretat la reobertura dels accessos a l'espai fluvial del riu Tenes a partir del pont de can Noguera i entre la Pineda i Sant Miquel del Fai. Concretament, s'ha retirat la senyalització de tancament dels següents punts:

- Accés a l'espai fluvial des del pont de can Noguera
- Accés a l'espai fluvial des de la zona d'aparcament del restaurant de la Pineda
- Accés a l'espai fluvial des de la masia de la Madella
- Accés a l'espai fluvial des del camí antic de Sant Miquel del Fai
- Baixants a l'espai fluvial des de la carretera BP-1430, des de la pedrera i fins a la Parada
- Accés al Castell de Montbui
D'altra banda, també es deixen sense efecte les restriccions ampliades el passat dijous, com ara la limitació de la circulació motoritzada en el medi natural de Bigues i Riells del Fai. També es recupera l'activitat agrícola que comporti ús de maquinària en la franja horària d'entre les 10.00 i les 20.00 hores.

L'activació simultània en fase d'alerta del Pla de Protecció Civil (PROCICAT) i del Pla especial d'emergències per incendis forestals (INFOCAT) va obligar a cancel·lar totes les activitats d'educació en el lleure de tipus acampada o ruta, que ara es poden reactivar. S'aixeca també la restricció de les activitats vinculades als casals de vacances, colònies i estades esportives o equivalents a l'entorn immediat de les edificacions on es faci la pernoctació.

Per últim, es recupera la circulació del transport dins del bosc dels productes forestals entre les 10.00 i les 20.00 hores i es reprenen les obres i intervencions a la xarxa interurbana de carreteres i als seus vorals.

Tot i això, Bigues i Riells del Fai es manté en el nivell 2 del Pla Alfa i des del consistori es demana continuar extremant la precaució, sobretot a les zones d'alt valor natural on la propagació d'incendi podria ser més ràpida.