S'allarguen les restriccions 15 dies més

21/1/2021
El govern allarga el confinament municipal fins al 7 de febrer.
El PROCICAT va anunciar ahir que manté dues setmanes més, fins al diumenge 7 de febrer, com a mínim, les restriccions que hi ha vigents a tot Catalunya per frenar la tercera onada de la COVID-19. Així doncs, es prorroga el confinament municipal cada dia de la setmana i el tancament dels comerços no essencials el cap de setmana.

La decisió d'allargar les restriccions es va prendre coincidint amb la superació dels ingressos hospitalaris i els pacients a l'UCI. Hi ha 612 malalts de COVID-19 a les UCI i torna a haver-hi més de 2.800 ingressats en total. Tot i això, el risc de rebrot ha baixat a 678 punts i la velocitat de transmissió recula a l'1,09.

Així doncs, les restriccions vigents que s'han prorrogat són:

Toc de queda: de 22.00 a 6.00 hores.
Reunions: no superiors a 6 persones, de dues bombolles, llevat que siguin de convivents. Trobades a l'aire lliure: no es permet menjar ni beure.
Confinament: municipal de dilluns a diumenge, amb les excepcions habituals, per poder visitar familiars vulnerables o anar a la feina; i perimetral a Catalunya.

Comerç: establiments de més de 400 m² tancats, i el cap de setmana, totes les botigues, excepte el comerç essencial.
Restauració: només poden obrir de 7.30 a 9.30 hores i de 13.00 a 15.30 hores. Terrasses obertes i aforament limitat al 30% a l'interior. Menjar per endur de 19.00 a 22.00 hores i es pot fer repartiment a domicili fins a les 23.00 hores.
Esport: només a l'aire lliure i en grups d'un màxim de 6 persones. Gimnasos tancats, excepte piscines amb control d'accés. Es permet l'esport federat a l'aire lliure i les activitats físiques i esportives individuals entre municipis limítrofs.
Extraescolars: només estan permeses dins del grup bombolla. Les activitats fora del centre escolar, prohibides, i les activitats de lleure, suspeses.
Cultura: aforament del 50%, sense superar les 1.000 persones, si és a l'exterior o en un espai ben ventilat.
Actes religiosos: aforament del 30%, sense superar les 1.000 persones, si és a l'aire lliure o amb ventilació òptima.