S'allarguen les restriccions amb certa flexibilització

23/2/2021
El PROCICAT manté les mesures generals fins el 28 de febrer amb l'obertura de les extraescolars infantils i de l'esport escolar.
Ahir, 22 de febrer, va entrar en vigor la lleugera flexibilització de les restriccions del PROCICAT. Es mantenen les mesures generals, com ara el toc de queda i el confinament comarcal, però es permet la recuperació de les activitats extraescolars d'infantil i primària.

Aquestes mesures adaptades es mantindran, com a mínim, fins el 28 de febrer, en funció de l'evolució de la pandèmia. El Govern manté les modificacions anteriors de les restriccions per contenir els contagis de COVID-19 per tal de donar més marge als sectors afectats, com ara l'ampliació dels horaris d'obertura de bars i restaurants en esmorzars i dinars presencials.

Les novetats

En primer lloc, poden tornar les activitats extraescolars i l'esport escolar, però només a infantil i primària, amb un màxim de 6 nens, i de més si són tots del mateix grup bombolla. Pel que fa a la resta de grups d'edat, només estan autoritzades les que es fan dins del grup bombolla als centres escolars, com passava fins ara.
 
En segon lloc, es pot reprendre l'educació en el lleure. Tornen els caus, esplais i agrupaments escoltes.

En tercer lloc, els consells esportius -que inclouen l'esport escolar- podran fer els entrenaments habituals i no limitats, com fins ara: "S'equiparà l'esport federat i els consells esportius pel que fa a poder entrenar amb més de 6 persones i participar en les competicions permeses."