S'amplia el termini per demanar l'ajornament o reducció del pagament del lloguer

5/5/2020
L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha anunciat que es podrà sol·licitar la mesura fins al 2 de juliol, a través del seu web.Per a més informació, podeu trucar al telèfon 93 865 6225 i demanar pel Servei de Suport a l’Habitatge Digne de l’Ajuntament de Bigues i Riells.


Accediu als formularis.
L’Agència de l’Habitatge de Catalunya, dependent de la Secretaria de l’Agenda Urbana i Territori del Departament de Territori i Sostenibilitat, ha anunciat que s’amplia el termini per sol·licitar l'ajornament o reducció del pagament del lloguer pels efectes del coronavirus.

Fins el 2 de juliol, els inquilins amb problemes per pagar la quota mensual del lloguer, com a conseqüència de l’emergència provocada per la pandèmia de la COVID-19, poden demanar als propietaris, del seu pis, un ajornament d’aquest pagament o una reducció del seu import.

Com fer la sol·licitud?

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha posat a disposició de la ciutadania dos models de formularis que es poden descarregar gratuïtament del seu web per facilitar la sol·licitud al propietari. Les persones interessades han de triar el formulari en funció de si el propietari del seu pis és un gran tenidor o entitat financera o bé un petit propietari. Un cop emplenat, l’han de fer arribar a la propietat, que disposa de set dies per respondre.

 
 
Els formularis permeten fer constar la situació de vulnerabilitat en què es troba l’inquilí, derivada de l’emergència per coronavirus.

Així, es pot deixar constància que la persona es troba en situació d’atur, afectada per un Expedient de Regulació Temporal de l’Ocupació (ERTO) o que ha hagut de reduir la seva jornada laboral per tenir cura d’algun familiar o altres circumstàncies similars i, com a resultat, es troba sota el llindar de vulnerabilitat establert pel Govern central.

També es pot manifestar que la suma de la quota del lloguer i de les despeses bàsiques de l’habitatge (llum, aigua, calefacció, telefonia i quota de la comunitat) superen el 35% dels ingressos de la unitat familiar.