Se suspenen les activitats dels centres cívics durant 15 dies

20/10/2020
L'Ajuntament de Bigues i Riells aplica les noves restriccions del PROCICAT que afecten les activitats comunitàries i els establiments 24 hores.
Avui entra en vigor un nou paquet de mesures del PROCICAT per mirar de frenar la segona onada de la COVID-19, restringint la mobilitat i la interacció social.

S'ha aprovat una resolució amb noves mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 a Catalunya que específica que:

Els comerços que habitualment romanen oberts les 24 hores del dia —per exemple, les botigues a l'abast, les annexes a les benzineres, les ubicades en municipis turístics, o les que tenen menys de 300 metres quadrats de superfície de venda— hauran de tancar a les 22.00 hores i no poden reobrir fins les 7.00 hores.

A les àrees de servei d'autopistes i altres vies, les activitats de restauració es podran prestar exclusivament mitjançant serveis d'entrega al mateix establiment, sense utilitzar els espais interiors i garantint l'entrega individual i separada a cada client.

 
 
Se suspenen les activitats cíviques i comunitàries grupals —com, per exemple, als equipaments cívics— que impliquin presencialitat. S'exceptuen els programes i activitats d'intervenció socioeducativa, lleure educatiu i d'educació en el lleure d'infants, adolescents i programes de suport juvenil, així com activitats d'intervenció social i personals com els menjadors de caràcter social.

Aquestes limitacions són conformes amb les orientacions de l'Organització Mundial de la Salut i es consideren, d'acord amb les dades epidemiològiques i assistencials actuals, mesures proporcionals, idònies, necessàries i justificades.

A Bigues i Riells, per tant, en compliment al decret de la Generalitat de Catalunya, queden suspesos els cursos, tallers i formacions presencials que tenien lloc als centres cívics, tant de Bigues com de Riells del Fai, fins al 31 d'octubre.

El Consistori valora la seguretat i la salut de tothom per sobre de tot i seguirà informant de l'evolució de la pandèmia i les seves conseqüències.